Niit: rahulik sissejuhatus maruliselt pikale hooajale oli ainult vormistamise küsimus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: Andres Haabu

USAs Arkansase ülikoolis õppiv sprinter Marek Niit avas välishooaja, saades Fayetteville’is peetud ülikoolidevahelisel võistlusel kaks esikohta.

Niit sai 100 m jooksus 10,45ga teise koha, 200 m jooksus võidutses ta ajaga 20,83 ning lisaks kuulus ta ka esikoha saanud Arkansase 4 x 400 m teatenelikusse.

«Rahulik sissejuhatus maruliselt pikale hooajale oli ainult vormistamise küsimus. Tänane päev oli puhtalt pühendatud kergejõustikule. Kokku olin rajal neljal korral, pea et kümnevõistlejate graafikus,» kirjutas Niit enda blogis. «Alustasime 4 x 100 m jooksuga. Mina olin kolmandas vahetuses ja sedakorda siis ka pulga maha pudistasime. Tunnike ja natuke peale puhkust ning stardis olin 100 meetris. Pakkudest ei saanud just kõige paremini välja, aga teades, et ees on veel kaks ala, võtsin ka siin rahulikult. Taganttuul 2,9 aitas seekord 10,45ni.»

«Siis tuli ehk pikim paus ja joosta oli 200 m. Sain isegi 10-15 minutit pikali olles silma kinni panna, ja siit kohe ka pakkudele. Enne päeva algust oli mul plaan joosta kiired sprindi individuaalsed stardid,» jätkas Niit. «200 m tuli väga hästi välja. Kurvist välja tulles olin teistest möödunud ja viimased 60 meetrit lasin niisama ratsu. Tubli 20,83 kerges vastutuules tegi meele heaks ja võttis pinged maha ka 4 x 400 m teise vahetuse jaoks, kus mu aeg oli 47,4. Good day at the office. Esmaspäeval algab raske trenninädal, tuleb puhata!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles