Murray: ebatavaline tualetipaus aitas mul US Openi võita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray
Andy Murray Foto: SCANPIX

Mullu sügisel US Openil enda karjääri esimese suure slämmi võidu saanud Šoti tennisist Andy Murray avaldas Timesi ajakirjale, mis tal võita aitas.

Murray jaoks oli see juba viies kord suure slämmi turniiri finaali jõuda, kuid esimesel neljal katsel pidi ta kaotusega leppima. US Openi finaalis asus ta Novak Djokovici vastu settidega 2:0 juhtima, kuid kaotas siis järgmised kaks.

Enne otsustavat viiendat setti palus Murray tualetipausi ning väljakule naastes suutis ta enda paremuse maksma panna.

«Olin enne Novakiga New Yorgis mängimist neljal korral suure slämmi turniiri finaalis olnud ja võitnud vaid ühe seti. Kõndisin alati küürus seljaga ja pea maas. Olin ilmselt enda peas otsustanud, et ma pole tõeline võitja, kui ma ei suuda suure slämmi turniiri võita,» tunnistas Murray. «Ka US Openi neljanda seti lõpus olin väga negatiivne, mu eneseusk oli üsna madal.»

Murray selgitas, et läks peastaadioni sportlaste sissepääsu lähistel olevasse väikesesse tualettruumi ja pidas endale pika kõne. «Mõtlesin, miks ma muudkui neid finaale kaotan? Kas mul on midagi puudu? Kuidas kurat ma kahesetilise edu maha mängisin? Ma ei saanud sellise enesetundega platsile tagasi minna, oleksin otsustava seti juba enne esimest lööki kaotanud,» tõdes Murray. «Ma ei räägi kunagi endaga, vähemalt mitte valjusti. Kas see pole mitte hulluse esimene märk? Seetõttu oli see tualetipaus väga ebatavaline. Seisin peegli ees, higi tilkus mu näolt ja ma teadsin, et pean sisemiselt muutuma, enne kui platsile naasen. Nii et ma hakkasin rääkima. Kõvasti. Ütlesin endale, et ma ei kaota seda matši. Kordasin seda üha valjemalt. Kinnitasin endale, et nüüd on minu aeg. Alguses tundus see pisut veider, aga siis tundsin, kuidas mu sees midagi muutus. Teadsin, et võin võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles