Suurepärases hoos Krestinov võitis motokrossi MM-etapi ja tõusis ka üldliidriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov
Gert Krestinov Foto: Erakogu

Hollandis Valkenswaardis toimunud motokrossi MM-etapil saavutas Gert Krestinov MX3 klassis esikoha. Eestlane oli esimeses sõidus teine ja võitis teise sõidu. Kuna tegemist oli hooaja esimese etapiga, siis ühtlasi tõusis eestlane liidriks ka MM-sarja üldarvestuses.

Krestinov kogus tänase võistlusega 47 punkti, teisel kohal on hollandlane Mike Kras 45 ja kolmas tšehh Filip Neugebauer 42 punktiga. Järgmine etapp peetakse Bulgaarias. Karel Kutsar sai tänasel etapil 12. koha ning samal kohal on ta ka kokkuvõttes.

MX1 klassis saavutas Tanel Leok kahe sõidu kokkuvõttes kaheksanda koha. Avasõidus oli Leok neljas ja teises sai ta kirja 11. tulemuse.

Esikoha teenis kokkuvõttes itallane Antonio Cairoli KTMil, kes võitis avasõidu ja oli teises teine. Teise koha saavutas belglane Ken de Dycker KTMil (avasõidus kolmas ja teises esimene). Kolmas oli venelane Jevgeni Bobrõšev Hondal (avasõidus teine ja teises neljas).

Teise eestlasena oli MX1 klassis stardis Lauri Lehtla, kes saavutas kokkuvõttes 21. koha. Esimeses sõidus oli Lehtla 22. ja teises 17.  

MM-sarja üldarvestuses on esikohal Cairoli, kes on kogunud 142 punkti, teine on Clement Desalle 116 ja kolmas de Dycker 115 punktiga. Leok on 61 silmaga üheksas. Lehtla on 4 silmaga 24.

MX2 klassis saavutas Priit Rätsep täna kaheksanda koha (esimeses sõidus üheksas ja teises sõidus 11.), võidu teenis hollandlane Jeffrey Herlings. MM-sarja kokkuvõttes on Rätsep 22 punktiga 20., liidrina on Herlings kogunud 150 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles