Teise veerandi sügav mõõn hukutas Kalevi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.
BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. Foto: Peeter Langovits

«Meie meeskonnal pole ammu midagi sellist juhtunud. Talvel oli tavaline, et mängu ajal tulid ette suured ärakukkumised, kuid viimasel ajal seda probleemi polnud … nüüd on see aga tagasi,» sõnas Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak pärast seda, kui tema juhitav meeskond kaotas Balti liiga pronksiseeria avamängus Riia Baronsile 71:79.


Tegemist oli omapärase mänguga, kus Kalev oli kolmel veerandajal võõrustajatest üle, kuid teise veerand­aja suur mõõn võttis neil võidu käest. Baronsi pallurid tabasid teisel veerandajal seitse kolmest ja viskasid kümne minutiga kokku 37 silma. Sellest piisas, et kaotusseisust välja tulla ja kohtumise lõpuni Kalevi ees juhtida.

«Tegemist polnud mõne üksiku mängija ärakukkumisega, vaid see puudutas tervet meeskonda. Asjade selline käik oli meie endigi jaoks üllatus,» tunnistas Varrak. «Vastane sai tänu tabamustele hoo ja emotsiooni üles ning siis kukkusid juba sisse ka hullud visked. Hea, et poolaeg vahele tuli.»

Varrak jagas medalimängus minuteid vaid kaheksale mehele, seejuures oli põhiviisik platsil valdava osa mänguajast. Paraku polnud seekord abi ka Kalevi pikkade tandemist Frank Elegar ja Bamba Fall. Nad olid küll Kalevi suurimad korvikütid, ent samas lubasid nad Baronsil ründelauas peremehetseda.

Läti klubi ei üritanudki korvi alla pugeda, vaid eelistas eemalt visata. Nende täpsus polnudki imekspandav – 34 viskest tabas 11, ent samas said riialased ründelauast kätte 18 palli.

Varraku sõnul oli probleem viimasel ajal Kalevi trumbiks olnud kaitsemängus ja rünnakul tehtud lohakustes. «Me pole selline meeskond, kes võib teha endale järeleandmisi – ükspuha, millises liigas me parajasti mängime. Oleme edukad vaid siis, kui suudame kõik 40 minutit ühtse meeskonnana pingutada,» nentis ta.

Pronksiseeria korduskohtumine peetakse reedel Tallinnas. Võitja selgub kahe mängu kokkuvõttes. Varraku sõnul pole vahe siiski nii suur, et seda ei suudetaks kodus tagasi mängida.

Eile alanud finaalseerias kaotas Siim-Sander Vene koduklubi Prienai koduväljakul Ventspilsile 69:91. Seejuures tabasid võõral väljakul mänginud Läti klubi pallurid 19 kolmesest 14.

Balti liiga

Pronksiseeria avamäng

Riia Barons – Kalev/Cramo 79:71

Barons: Gulbis 19, Dulkys 17, Cain 14, Brunins 11, Diggs 8, Rozitis 7, Metra 3.

Kalev: Fall 21, Elegar 13, Abbott 11, Dorbek 8, Sokk 7, Wilkinson 7, Škele 4.

Finaalseeria avamäng

Prienai – Ventspils 69:91

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles