Moskva MMile ihkav Pistorius võib peagi taas võistelda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi sprinter Oscar Pistorius teatab lähiajal oma selle aasta võistlusplaanid. Ilmselt püüab mõrvas süüdistatav maailmakuulus paraolümpialane pääsu ka Moskvas toimuvale kergejõustiku MMile.

Pistorius võitles 2011. aastal endale suure vaevaga välja loa võistelda tavasportlastega samadel üritustel. Temast sai ka esimene proteesidega sprinter, kes pääses starti tavalistel olümpiamängudel. Võid arvata, et Pistorius proovib pääseda ka Moskva MMile.

Eile kohtus Pistorius oma agendi Peet van Zyliga, et arutada selle hooaja plaane. Kautsjoni vastu vabaduses viibiv Pistorius sai mõnda aega tagasi teada, et tohib võistlusteks ka kodumaalt väljuda ning see annab võimaluse juba lähiajal võistlustulle asuda.

Van Zyl avaldas pühapäeval, et väga paljud võistluste korraldajad on temaga ühendust võtnud ning kutsunud Pistroiriust võistlema.

26-aastast sprinterit süüdistatakse oma sõbratari Reeva Steenkampi tapmises. 14. veebruaril tulistas Pistorius oma Pretoria kodus Staankampi ning naisterahvas suri. Kohus otsustas siiski, et mees ei teinud seda meelega ja lasi ta kautsjoni vastu vabadusse.

Van Zyli sõnul ei ole Pistorius sellest ajast alates trenni teinud, kuid võistlustulle tullakse tagasi siis, kui sportlane selleks valmis on. Ta lisas, et kui mees peaks Moskva MMile kvalifitseeruma, siis ei saa enne süüdimõistvat kohtuotsust keegi keelata Pistoriusel seal osalemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles