Võrkpallihooaeg kulmineerub Pärnu ja Selveri duelliga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu meeskonna trump on peatreener Urmas Tali sõnul nende ühtsus.
Pärnu meeskonna trump on peatreener Urmas Tali sõnul nende ühtsus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neljapäeval algava Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeriaga panevad kodusele võrkpallihooajale punkti Pärnu Võrkpalliklubi ja Tallinna Selver. Pärnu peatreener Urmas Tali peab oma meeskonna trumbiks ühtsust. «Ühtsuses peitub meie jõud. Meil pole sellist meest, kes lööks mängus 50 tõstet ära, seetõttu tuleb koormus ära jaotada,» sõnas Tali. Kui Pärnu edenes poolfinaalist Tartu Bigbanki vastu edasi kindla 3:0 ülekaaluga, siis Selver pidi TTÜga pidama neli kohtumist.

«Arvan, et Selver on Argo Meresaare ja Kristjan Õuekallase näol tugevamaks muutunud, aga usun, et tuleb üsna tasavägine võitlus,» ütles Tali finaalivastase kohta. Teatavasti vaevasid mõlemat Selveri raudvara vigastused, mistõttu pole nad saanud meeskonda hooaja kõikides tähtsamates mängudes aidata.

«Meresaart vigastus enam ei sega, Õuekallas mängib seeria ära ja läheb siis põlvelõikusele. Poolfinaalis hüppeliigest vigastanud Andri Aganits tuleb pühapäeval teises mängus kindlasti väljakule, neljapäeva osas veel täit kindlust pole,» andis Selveri juhendaja Avo Keel olukorrast ülevaate. Samuti ootab lõikus libero Asko Esnat, kes, hambad ristis, hooaja lõpuni ära mängib ning seejärel samuti operatsioonilauale läheb. Pimesoolelõikusel käinud Hindrek Pulk peab aga hooaja lõpuni palliplatsilt eemale jääma.

Samad klubid selgitasid detsembris ka Eesti karikavõitja, tookord jäid pärnakad peale 3:0. Pärnu võitis mäletatavasti Eesti-Läti ühisliiga põhiturniiri, ent kaotas siis finaalis 2:3 TTÜ-le, Selver pidi ühisliigas leppima 4. kohaga ja on sel hooajal tavatult ühegi tiitlita.

«Eks see on tõesti meie jaoks veidi harjumatu olukord, et ühtegi tiitlit ette näidata pole,» rääkis Keel. «Aga finaalseeriat minnakse täie jõuga mängima nii ehk naa, olenemata eelnevast edust või ebaedust.»

Vastast hinnates usub Keel, et finaal võib kalduda nii ühele kui teisele poole. «Oleme sel hooajal neli korda omavahel kohtunud, ent need on olnud erineva tähtsusega mängud. Loodan, et mõlemad meeskonnad saavad täiega lõpuni mängida, ilma et vigastused segama hakkaksid,» sõnas Keel. «Tähtis roll on sellistes mängudes psühholoogilisel poolel, sest pinged on ikka rohkem peal. Aga midagi ennustada ei oska, kõike võib juhtuda,» lisas ta.

Sama meelt on ka Tali. «Alati on võimalus, et kellelgi hakkab nii-öelda katus sõitma, aga siis tuleb mehi lihtsalt tuulutada,» ütles Pärnu loots. Tali sõnul on üsna pikk mängupaus tekitanud suure mänguisu. «Üritasime vahepealsesse perioodi ka mõnda kontrollmängu organiseerida, ent ei õnnestunud. Oleme püüdnud treeningutega vaheldust hoida, aga muidugi tahaks juba mängudega alustada,» lisas Tali. Teisipäeval tehti algust pronksiseeriaga, kus vastamisi TTÜ ja Tartu Bigbank. Avamängu võitis 3:2 (19, 23, 22, 14, 16) TTÜ.

Laimons Raudsepp: kolme mänguga see seeria ei lõpe

Endine mängija ja teenekas võrkpallitreener Laimons Raudsepp usub, et eesootav finaalseeria tuleb pingeline. «Selveri puhul on kõige tähtsam see, et nad saaksid mängida oma parimas koosseisus ja nende mängijatega, kellega hooaja alguses arvestati,» analüüsis Raudsepp. «Samuti oleks meistritiitel neile mingil määral võimalus end fännide ees rehabiliteerida.»

Pärnu puhul tunnustab Raudsepp stabiilsust. «Pärnu on läbi hooaja näidanud väga stabiilset mängu, kui mõned ebaõnnestumised välja arvata. Ja eks ka neil on suur soov tiitel võita,» usub ta.

Hooajale tagasi vaadates oli Raudsepa jaoks suurim üllataja TTÜ. «Nemad särasid üle pika aja ja ühisliiga võit oli meeldiv üllatus. Samas negatiivse poole pealt on Selver viimaste aastatega oma esiklubi staatuse kaotanud ja neil on kindlasti palju mõtlemisainet,» leiab ka Eesti koondist juhendanud endine treener.

Finaalseeria ajakava

Pärnu Võrkpalliklubi – Tallinna Selver

1. mäng: 4.04 kell 20 Pärnu spordihallis

2. mäng: 7.04 kell 16 Audentese spordihoones

3. mäng: 11.04 kell 20 Pärnu spordihallis

4. mäng (vajadusel): 12.04 kell 20 Kalevi spordihallis

5. mäng (vajadusel): 14.04 kell 16 Pärnu spordihallis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles