Lauri Lehtla teenis Hollandist oma esimesed MX1 klassi MM-sarja punktid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Lehtla
Lauri Lehtla Foto: Martin Mand

Sahkar KTM Racing meeskonna sõitjale, Lauri Lehtlale oli nädala alguses Valkenswaardis sõidetud motokrossi MM-sarja kolmas etapp debüüdiks MX1 klassis. MM-sarja kogemus on Eesti meistril varasemalt MX3 klassist. Ühtlasi oli see esimeseks stardiks nii kõrgel tasemel ka uuele Eesti meeskonnale Sahkar KTM Racing, mille eesmärkide hulka kuuluvad edukad stardid nii maailmameistrivõistlustel, Euroopa meistrivõistlustel ja loomulikult kodustel Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlustel. Esimeselt MM-etapilt toodi ära ka esimesed MM-sarja punktid.

Saamaks head tunnet liivasel rajal, oli meeskond kaasa teinud kaks esimest Hollandi meistrivõistluste etappi, see on sari, kus Sahkar KTM Racing’u sõitjaid selle hooaja vältel veel sõitmas näeb.

Valkenswaardis alustas Lehtla esimeses vabatrennis 20. ajaga, teises vabatrennis tuli aga valus kukkumine, mis mõjutas ka sellele järgnenud kvalifikatsiooni, kus Lehtla oli 26. Esmaspäevases esimeses võistlussõidus oli  esimest korda MX1 klassis sõitnud Lehtlal enda sõnul ikka korralik närv sees ja see avaldas mõju ka tulemusele, kui ta oli esimeses sõidus 22. Teises sõidus oli esmane närvilisus kadunud ja tulemus 17, mis tähendas nii Lauri Lehtlale, kui  meeskonnale esimesi MX1 klassi MM-sarja punkte. Nelja punktiga saavutas Lehtla oma esimesel MX1 klassi etapil 21. koha.

«Teises vabatrennis kukkusin ja panin korralikult peaga vastu maad. See lõi nii pea kui rütmi nii sassi, et kvalifikatsioonis ei suutnud normaalset kiirust näidata. Võistlussõitudeks oli seis peaga paremaks läinud, kuid esimeses stardis, mis oli üldse elu esimene MX1 klassis, olid närvid nii pingul, et ei suutnud üldse keskenduda. Teine sõit oli palju parem, suutsin võtta asja rahulikumalt ja sõita nö oma sõitu. Kokkuvõtvalt oli suhteliselt raske see esimene etapp, seda nii emotsionaalselt kui füüsiliselt, kuid olen rahul, et sain teisest sõidust oma esimesed MM-sarja punktid,» kommenteeris oma elu esimest MX1 etappi Lauri Lehtla.

Tiimi juht Lauri Roosiorg tunnistas, et kindlasti ei olnud esimene etapp neile lihtsate killast, kuid kokkuvõtvalt saab tulemusega rahul olla. «Meie eesmärgiks oli sellel aastal MX1 klassis saada MM-sarja punkte. See, et me neli punkti juba meie jaoks esimesel etapil kätte saime, on väga positiivne. Esimeses sõidus oli näha, et Lauri oli pinges ja ka eelmise päeva kukkumine avaldas mõju. Istusime temaga peale sõitu maha ja rääkisime asjad läbi. Ka teised eestlased tulid telgi alt läbi ja aitasid oma sõnadega kaasa. Teine sõit oli juba hoopis teine lugu ja võib-olla oleks olnud võimalik ka tulemus paar kohta kõrgemal, kuid olen väga rahul Lauri saavutatud esimeste MM-sarja punktidega. Tehnika toimis suurepäraselt ja kokkuvõtvalt olen nädalavahetusega rahul,» võttis Lauri Roosiorg nädalavahetuse kokku.

Sellel aastal osaleb Sahkar KTM Racing nii motokrossi MM-sarjas kui Euroopa meistrivõistlustel. Motokrossi MM-sarjas ollakse väljas oma meeskonnaga ja Lauri Lehtla sõidab seal MX1 klassis ning osaletakse kokku kümnel Euroopas sõidetaval etapil. Henri Roosiorg teeb meeskonna ridades kaasa MX2 klassi Euroopa meistrivõistlused ja Hardi Roosiorg 85cc Euroopa meistrivõistlused ja noorte maailmameistrivõistlused. Lisaks rahvusvahelistele tiitlivõistlustele on Sahkar KTM Racing Eesti meeskonnana seadnud endale üheks eesmärgiks eduka esinemise Eesti motokrossi meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles