Kangur: veerandfinaalist välja jäämine oleks pettumus

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: SCANPIX

Kui Kristjan Kangur ja tema koduklubi Siena Montepas­ chi soovivad pääseda korvpalli Euroliiga kohamängudele, pole neil muud võimalust kui alistada täna võõrsil Hispaania klubi Caja Laboral. Kuid ainult sellest ei piisa – vaja on veel ka soodsaid tulemusi teistest viimase vooru kohtumistest, näiteks seda, et Moskva oblasti Himki ei saaks võõrsil jagu Piraeuse Olympiacosest.

Eile ennelõunal maandus Siena mängijaid transportinud lennuk Hispaania pinnal. Äsja õhusõidukist väljunud Kanguri sõnul valitses meeskonnas rahulik meeleolu ning ka viimastel treeningutel polevat ülitähtsa kohtumise lähenemist tunda olnud. «Tegime tavalise treeningu ja võtsime vastase liikumised läbi,» rääkis Kangur. «Õhtusel treeningul on juba rohkem näha, kas keegi on närvis või mitte.»

Kanguril on vähemalt oma peas tänase mängu jaoks retsept olemas. Esimest hooaega Itaalia tippklubis palliva mängija arvates on peamine kannatlikkus – kohe alguses uhamine polevat just kõige mõistlikum lahendus. Kindel olevat aga see, et oma senist mängujoonist ei kavatseta kardinaalselt muuta.

«Vahepeal olid meil kaks olulist tagameest vigastuse tõttu eemal ja nende asemel mängisid teised mehed – ka mängustiil oli neil teine. Nüüd on põhimehed jälle tagasi ja me üritame teha sama head asja nagu vahegrupi esimeses ringis,» rääkis Kangur. Tasub meenutada, et Siena alustas vahegrupiturniiri viie järjestikuse võiduga ning esimeses ringis saadigi lõpuks vaid üks kaotus. Teises ringis on aga seni suudetud noppida vaid üks võit, neljas viimases kohtumises on väljakult lahkutud kaotajana.

Kanguri sõnul pole Siena klubis leitud ühte konkreetset põhjust, miks Euroliiga vahegrupi teises ringis asjad allamäge veeresid. «Paljud asjad on meid mõjutanud,» nentis ta. «Vigastused ja tihe mängugraafik… kindlasti teevad ka vastased üha paremat kodutööd ja see muutis meie mängu keerulisemaks. Samas pole me viimasel ajal mänginud nii võistkondlikult kui esimeses ringis.»

Tegelikult oli Sienal võimalik edasipääs kindlustada juba kolmes viimases kohtumises, ent kõigil kordadel on platsilt lahkutud kaotajana. Võimalik, et selles polegi  midagi katastroofilist, kuna eurohooaja eel ei kuulunud tõsise uuendus­kuuri läbi teinud Siena liiga soosikute hulka. Neist hakati rääkima alles hooaja edenedes.

«Süües kasvab isu,» viitas Kangur ka Siena mängijate endi suurenenud ootustele. «Nüüd oleks veerandfinaalist välja jäämine juba suur pettumus.»

Kangur on teadupärast mänginud Siena senises edus suurt rolli. Peatreener Luca Banchi on teda nimetanud koguni üheks meeskonna võtmemängijaks. 23 kohtumises on ta pääsenud platsile keskmiselt 24 minutiks ning selle ajaga on ta toonud keskmiselt üheksa punkti. Alagrupiturniiril hiilgas ta täpsete kolmestega, ent vahegrupis pole kaugvisked enam nii hästi tabanud.

«Vormi ei saa kiita ega ka laita,» hindas hooaja tähtsamaile mängule vastu minev Kangur oma seisundit. «Mänge on olnud nii palju, et vorm ei saa olla halb, aga samas ka mitte väga hea. Treeninguteks pole väga palju aega jäänud.» 
   

Korvpall

Euroliiga

Vahegrupiturniir

Barcelona 12-1

Maccabi 8-5

Olympiacos 8-5

Himki 7-6

Caja Laboral 7-6

Siena 7-6

Ülkes 2-11

Besiktas 1-12

Viimases voorus kohtuvad Barcelona – Maccabi, Caja Laboral – Siena, Olympiacos – Himki, Besiktas – Ülker

Veerandfinaali pääsevad neli esimest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles