Tapa võib käsipalli meistriliigas kindlustada koha veerandfinaalis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: SCANPIX

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel peetakse 25. vooru vahelejäänud kohtumine, kus SK Tapa võõrustab Värska Originaali. Võidu korral kindlustab Tapa endale koha veerandfinaalis.

Sel hooajal on omavahel kohtutud kolmel korral ning neist kaks mängu võitis Tapa.

Tapa alistas eelmises voorus võõrsil Aruküla SK meeskonna 27:25 ja kerkis turniiritabelis kümne punktiga viiendaks. Neile järgnevad Aruküla üheksa ja Värska Originaal kaheksa silmaga. Tapal ja Arukülal on põhiturniiril veel pidada kaks ning Värska Originaalil kolm kohtumist ning sellega saabki selgeks, kes neist kolmest jääb veerandfinaali ukse taha.

Tapa peatreeneri Elmu Koppelmanni sõnul tõi neile Aruküla vastu võidu hea kaitse, kuid vaatamata kahele punktile seistakse ikka selg vastu seina. «Kaitse toimis ja rünnakul viskas Aleksander Oganezov 12 väravat. Kui suudame vastase hoida maksimaalselt 25 tabamuse peal ja seda seekord ka suutsime, siis tuleb kaitsetööd õnnestunuks lugeda,» arutles Koppelmann. «Värska Originaali vastu oleme taas olukorras, kus meid rahuldab vaid võit. Edu saavutab see, kumb suudab meeskondlikumalt tegutseda. Oleme viimased olulised mängud võitnud ja see näitab, et Tapal potentsiaali jagub. Head käsipalli on näidanud vennad Oganezovid ja Mihkel Koppelmann ning liidrite kõrval on ka teistel märksa parem silma paista.»

Paljud Värska Originaali mängijad saabusid päev enne tähtsat kohtumist turniirilt Tšehhis, kus saadi neljas koht. Meeskonna juhendaja Rein Suvi loodabki Tapal just Prahast hangitud heale emotsioonile.

«Reisiväsimuse üle me ei kurda. Proovime Tšehhist saadud hea enesetunde Meistriliiga mängudele üle kanda. Katsume kõiges näha võimalusi, mitte takistusi otsida. Oleme seadnud eesmärgiks pääsu veerandfinaali, et saada vähemalt kaks head kohtumist põhihooajale juurde,» lausus Suvi. «Tapaga mängu eelsel päeval saime veel kokku, et vaadata kõigi seisund üle. Olid ju osad poisid kodus ja tegid üldfüüsilist. Seekord langebki suurem koorus ehk neile, kes Tšehhis ei käinud.»

Suvi lisas, et Värska Originaali tugitaladest said Prahas kõva koormuse Raiko Rudissaar, Hendrik Varul ja väravavahid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles