Armstrong naaseb võistlustulle ujujana

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong 2011. aastal triatlonivõistlustel.
Lance Armstrong 2011. aastal triatlonivõistlustel. Foto: SCANPIX

Mullu sügisel eluaegse võistluskeelu saanud ning jaanuaris teleintervjuus Oprah Winfreyle lõpuks aastatepikkust dopingutarvitamist tunnistanud endine jalgrattur Lance Armstrong naaseb võistlustulle ujujana.

41-aastane Armstrong pani end kirja täiskasvanutele mõeldud ujumissarja U.S. Masters Swimming võistlustele, mis peetakse sel nädalavahetusel Texase ülikoolis, vahendab AP.

Armstrongi kõneisiku Mark Higginsi sõnul võistleb Armstrong vanuseklassis 40-44 ning teeb kaasa 500, 1000 ja 1650 jardi vabaujumises.

Kuna U.S. Masters Swimmingu sarjas ei kehti USA Anti-Dopingu Agentuuri (USADA) dopingureeglid, ei kehti seal ka Armstrongi eluaegne võistluskeeld.

«Meie missioon on julgustada täiskasvanuid ujuma,» sõnas sarja tegevfirektor Rob Butcher. «Lance kuulub meie liikmete hulka ja ta tohib võistelda.»

U.S. Masters Swimmingu sarjas dopingukontrolle ei tehta, kuid Butcheri sõnul on arutletud, kas tulevikus peaks hakkama seda tegema, samuti on arutelu all olnud, kas Armstrongil ja teistel dopinguga vahele jäänud sportlastel peaks lubama sarjas osaleda.

«Aga praegu lähtume sellest, et meie eesmärk on täiskasvanuid julgustada ujumisega tegelema,» lisas Butcher.

Pärast jalgrattaspordiga lõpparve tegemist võistles Armstrong triatlonis, kuid võistluskeelu tõttu ei saanud ta selle spordialaga jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles