Selver alustas kullajahti võidukalt, Tartu viigistas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver (punases) alustas eilset mängu hoogsamalt, kuid seejärel lubati koduplatsil mänginud Pärnul initsiatiiv haarata.
Tallinna Selver (punases) alustas eilset mängu hoogsamalt, kuid seejärel lubati koduplatsil mänginud Pärnul initsiatiiv haarata. Foto: Liis Treimann

Neljapäeval anti avalöök Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeriale, kui Pärnus läksid vastamisi kohalik meeskond ja Tallinna Selver. Esimese kohtumise võitis võõrsil mänginud Selver 3:2 (19, -23, -17, 18, 11) võiduga Pärnu Võrkpalliklubi üle.

Finaali avamängus oli taas heas hoos kannakõõluse vigastusest alles hiljuti paranenud Selveri raudvara Argo Meresaar, kes tõi lõpuks parimana 21 punkti. Kaasa tegi ka poolfinaalis hüppeliigest väänanud Andri Aganits, kelle mängimine avakohtumises oli peatreener Avo Keele sõnul küsimärgi all. Tema arvele jäi 13 punkti ja Martti Juhkami tõi 16 punkti. Andrus Raadik ja Siim Põlluäär tõid Pärnule vastavalt 18 ja 14 punkti.

«See oli teistsugune Pärnu, keda olen hooaja jooksul harjunud nägema, ei tundnud neid kohati äragi,» sõnas Selveri juhendaja Avo Keel. «Nende mäng ja emotsioon kõikus ja miski nagu häiris nende tegutsemist.»

«Mängu oli täna küll, oli tüüpiline finaal! Olen ise Pärnu poiss ja siin mängides mul motivatsioonist puudu ei ole,» rääkis Meresaar. «Viiendas geimis hakkas meie blokk järsku väga hästi tööle ja täna pöördus lõpp meie kasuks. Aga eks viienda geimi lõpud on alati ka tahtmisega seotud ja kes rohkem kannatab, see võidab,» lisas ta.

Pika ja tasavägise avageimi suutis lõpus enda kasuks pöörata Selver, võites 25:19. Teist geimi alustas Pärnu kindlamalt ja pääses ette 12:7. Ent tänu Meresaare mitmele võimsale rünnakule jõudis pealinna klubi vaid punkti kaugusele – 14:15 – ja seejärel jätkus tihe rebimine. Andrus Raadiku rünnakust sai Pärnu taas punktiga ette ja ka lõpp kallutati enda kasuks – 25:23.

Kolmas geim algas taas kodumeeskonna dikteerimisel, Pärnu asus põrgulärmi tegeva täissaali ees 8:3 ja 13:6 juhtima. Nad said aina hoogu juurde ja Selver enam ohtlikuks ei kujunenudki, kolmas geim Pärnule 25:17. Neljanda võitis omakorda aga Selver 25:18 ja viienda 15:11 ning vormistas sellega võidu.

«Kui rünnakuprotsent on vaid 35, siis polegi võimalik võita,» olid Pärnu peatreeneri Urmas Tali esimesed sõnad pärast kohtumist. «Alustasime hästi, aga kukkusime siis nii-öelda auku. Serviga jäime hätta.»

Pronksiseerias peeti Tartu Bigbanki ja TTÜ vahel samal ajal teine kohtumine, kus 3:1 (25:23, 27:29, 25:22, 25:17) võidu võttis Tartu ning viigistas seeria 1:1. Avamängus oli TTÜ parem 3:2. Võitjatele tõi Robert Täht 22 punkti, Renee Teppan lisas 16 ja Henri Treial 11 silma. TTÜ resultatiivseim oli 24 punkti toonud Mart Tiisaar.

Prantsusmaa eestlased võidukad

Prantsusmaa liigas pallivate Eesti koondislaste Raimo Pajusalu, Oliver Venno ja Keith Puparti koduklubi Rennes’i Volley alustas veerandfinaalseeriat võidukalt, alistades kahe võiduni peetava seeria avamängus kodus tiitlikaitsja ja ka põhiturniiri parima meeskonna Tours VB 3:2 (–16, –22, 22, 13, 9). Rennes’i meeskond pääses play-off’i kaheksandana. Pupart tõi võitjatele parimana 26 punkti, Venno lisas 15 ja Pajusalu seitse punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles