Brasiillaste äpardused jätkuvad: MMi hiigelstaadionit kaunistavad kirjavigadega sildid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fonte Nova staadion.
Fonte Nova staadion. Foto: SCANPIX

2014. aastal Brasiilias toimuva jalgpalli MMi korraldajad said hakkama järjekordse tobeda apsakaga, kui ümberarvutatult 230 miljonit eurot maksma läinud uuel staadionil ei suudetud isegi õigeid silte üles panna.

Brasiilia suuruselt kolmandas linnas Salvadoris avatud Fonte Nova staadion mahutab 56 500 inimest, kuid inglise keele oskajatel võib olla seal keeruline orienteeruda - nimelt ei lähe uue staadioni portugali- ja ingliskeelsete siltide sisu kuidagi kokku.

Kui portugalikeelne silt kuulutab «Saída» ehk väljapääs, siis inglise keeles seisab seal kõrval täht-tähelt «Entrace» ehk sissepääs (ja seegi kirjaveaga kirjutatult). Eelmisel nädalal puhkes aga MM-pileteid jahtinud fännide vahel staadioni piletikassade juures suur lööming, kuna järjekordade vahele polnud üles pandud eralduspiirdeid. Politsei oli sunnitud kakluse laialiajamiseks kasutama pisargaasi ja suitsugranaate.

Fonte Nova staadionil toimub kava järgi kuus MM-mängu, samuti peetakse seal tänavu suvel kolm Maailmajagude karikaturniiri mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles