Blatteri järjekordne meelemuutus: klubisid karistades rassismi ei tõkesta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX.

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter taganes oma varasemast avaldusest, et rassismiilmingute korral tuleks jalgpallikohtumised katkestada ja süüdlaseks olevale klubile karm trahv määrata.

Jaanuaris väitis Blatter just nii pärast AC Milani mängija Kevin-Prince Boatengiga juhtunut, kui too koos meeskonnakaaslastega sõprusmängu Pro Patria klubiga pooleli jättis, sest pealtvaatajad mõnitasid teda rassistlikult. Nüüd leiab Blatter aga, et selline käitumine võib kaasa tuua uue provokatsioonilaine.

«Kui kaugele peaksime minema? Kus on piir? Kas vägivalda ja rassismi saab tõkestada punktide äravõtmise või meeskonna madalamasse liigasse saatmisega? Või toovad sellised meetmed kaasa katsed mängu sihilikult katkestada?» vahendab Telegraph Blatteri sõnu.

«Peame tegema kõik, mis meie võimuses, aga on oht, et kui hakkavad toimuma kordusmängud või hakkame klubidele sportliku põhimõtte alusel karistusi määrama, avab see ukse huligaanide rühmitustele, kes tulevad mängule kindla sihiga probleeme tekitada. Jalgpalli ümber on nii palju emotsioone,» muretses Blatter.

Tasub märkida, et esmalt oli Blatter ka Boatengi suhtes kriitiline, sõnades, et pole mängija asi seaduste loomist enda kätte võtta. Seejärel asus ta Boatengi aga kaitsma, kinnitades karmide karistuste vajalikkust. FIFA plaanib kõigis 209 liikmesriigis kasutusele võtta ühesugused reeglid, mis aitaksid niisuguste juhtumite puhul sarnaselt käituda. «Samad põhimõtted peavad kehtima kõikides liigades ja kõikides rahvuslikes alaliitudes,» kommenteeris Blatter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles