Uus pööre – Veerpalu kaitsnud Kõks loobus dopinguagentuuri nõukogu liikme kohast

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Kõks
Sulev Kõks Foto: Kristjan Teedema

Sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu esimehe Valdur Laidi sõnul jätkab nõukogu vanas koosseisus – seega ei saa Andrus Veerpalu kaitsemeeskonda kuulunud Sulev Kõks nõukogu liikmeks.

«Sihtasutuse nõukogu liikmete määramine on asutajate pädevuses, minule teadaolevalt jätkab sihtasutuse nõukogu vanas koosseisus,» sõnas Laid Postimehele.

Nõukogu esimehe sõnu kinnitas ka EOK peasekretär Siim Sukles, kelle sõnul oli nõukogu liikme kohast loobumise avalduse teinud Kõks isiklikult. «Ta saatis meile täna päeval kirja, kus tänas EOK poolse pakkumise eest, ent ei pidanud praeguses närvilises olukorras võimalikuks seda vastu võtta,» vahendas Sukles teadlase sõnu.

Seni dopingukütte teravalt kritiseerinud Kõksi saamisest Eesti Antidopingu nõukogu liikmeks kirjutas Postimees laupäeval. Uudis tekitas rohkelt teravat vastukaja ning nagu täna selgus viis Kõksi loobumiseni.

Seega jätkab Eesti Antidopingu nõukogu koosseisus: Valdur Laid, Kristjan Port, Tõnu Seil ja Toomas Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles