Meistrite liiga eelvaade: Kas Malaga üllatab? Kas Galatasaray saadab korda ime?

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali ja Galatasaray kohtumine.
Madridi Reali ja Galatasaray kohtumine. Foto: SCANPIX

Postimees.ee edastab lugejani eelvaate täna toimuvate Meistrite liiga mängude kohta. Eesti aja järgi kell 21.45 lähevad vastamisi Dortmundi Borussia ja Malaga ning Istanbuli Galatasaray ja Madridi Real.

DORTMUNDI BORUSSIA – MALAGA

Esimene kohtumine Malagas lõppes küll 0:0, kuid oli kõike muud kui igav. Dortmundil oli rohkem šansse, kuid tavapäraselt oma võimalusi hästi ära kasutavad mehed nagu Lewandowski ja Reus ei suutnud kuidagi palli väravasse toimetada. Malaga peab kiitma ka oma argentiinlasest väravavahti Willy Caballerot, kelle võimsad tõrjed tõid talle mängu parima nimetuse. Samas olid ka Malagal omad võimalused ja kuigi kodueelist ei suudetud ära kasutada, pole 0:0 sugugi paha tulemus.

Tänu võõrsil löödud väravate reeglile piisaks Malagal täna edasipääsu kindlustamiseks kasvõi väravatega viigist, mis tähendab, et kui hispaanlased peaksid juhtima minema, tuleb sakslastel kindlasti lüüa juba kaks väravat.

«Kes arvab, et Dortmund on juba edasi, see eksib. Esimese mängu tulemus oli meie jaoks hea. Sihime Dortmundis kiiret väravat ja vaatame, mis saab,» kinnitas Malaga kaitsja Martin Demichelis oma meeskonna plaani.

Dortmundi peatreener Jürgen Klopp aga usub, et kahte halba päeva järjest nende ründajatel Meistrite liigas ei tule ning koduväljakul suudetakse oma šansid väravateks vormida. Klopp andis nädalavahetusel toimunud liigamängus koguni seitsmele põhimehele puhkust (Borussia alistas kodus 4:2 Ragnar Klavani koduklubi 4:2) ning seega peaks raskekahurvägi olema korduskohtumiseks värske. Kuigi Borussia on täna kindlasti favoriit, ei hakka neist keegi Malagat alahindama.

«Näiteks FC Portot oleksime tahtnud me vastasena vältida, kuid Malaga lülitas nad välja. Mäletan Malagat hästi juba Madridi Reali päevilt ja nad mängisid ka siis ilusti. Me ei tohi neid mingil juhul alahinnata,» märkis Nuri Sahin.

Malagale, kes koduses liigas hoiab hetkel 47 punktiga seitsmendat kohta (viimane Meistrite liiga koht ehk neljas on nelja punkti kaugusel), annab topeltjõudu nende segane suhe UEFAga.

Nimelt määras Euroopa jalgpalliliit (UEFA) klubile eelmise aasta lõpus finantstingimuste rikkumise eest karmi karistuse - kui Malaga jõuab aastatel 2013-2017 eurosarja, tuleb neil esimesel korral seal mängimisest loobuda. Tegu on UEFA uue ja karmima joonega, mis jälgib, et klubide eelarve vastaks Financial Fair Play ehk rahalise ausa mängu reeglitele. Malaga väidab aga, et neist üritatakse vaid teha teistele klubidele hoiatavat eeskuju. Klubi on seetõttu esitanud apellatsiooni Spordiarbitraaži, kus juhtum võetakse arutusele 14. mail. Eksperdid aga küsivad, mis saaks siis, kui Malaga Meistrite liiga võidaks? Igal juhul võtavad hispaanlased Euroopa olulisemat klubiturniiri surmtõsiselt.

«Meie jaoks on juba mäng Borussiaga nagu finaal. Me teame selle kohtumise olulisust,» kinnitas poolkaitsja Ignacio Camacho.

Eeldatavad algkoosseisud:

Borussia: Weidenfeller – Piszzczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender, Reus, Gundogan, Götze, Grosskreutz – Lewandowski

Malaga: Caballero – Gamez, Lugano, Demichelis, Antunes – Toulalan, Camacho, Joaquin, Isco, Baptista, Saviola

Loe enne veerandfinaalide esimest kohtumist kirjutatud ülevaadet SIIT.

ISTANBULI GALATASARAY – MADRIDI REAL

Mõistuse hääl ütleb, et Madridis Realile 0:3 kaotanud Istanbuli Galatasarayl ei tohiks olla mitte mingeid edasipääsuvõimalusi. Jah, mäng Hispaanias polnud küll türklaste poolelt nii kehva kui tulemus näitab, kuid tekkinud momente suutis Real lihtsalt märksa paremini ära kasutada.

Didier Drogba valmistas oma võimsusega Reali keskkaitsjatele mitmeid probleeme ja oli vaid ebaõnn, et mees jalga (või pead) valgeks ei saanud. Kõige suuremaks pettumuseks oli Madridis aga Galatasaray hollandlasest keskväljastaar Wesley Sneijder, kelle kohta mitmete jalgpalliportaalide eksperdid ütlesid, et ilmselt on tema päevad kõige teravamas tipus läbi saanud. Galatasaray murekohaks on kindlasti ka see, et kollaste kaartide tõttu jääb tänasest kohtumisest eemale nende Meistrite liiga suurim väravakütt Buruk Ylmaz.

Galatasaray ülesanne näib praktiliselt võimatu, kuid tuntud Türgi tulise publiku abil võivad nad Reali vähemalt pingutama panna. Reali peatreener Jose Mourinho ütles pärast avakohtumist, et türklastel on vaja poolfinaali pääsuks ime, kuid lisas kohe: «Aga jalgpallis juhtub vahel imesid. Sellepärast see ongi eriline mäng.»

Ettevaatlikuks jäi ka Madridis esimese tabamuse eest hoolitsenud Cristiano Ronaldo, kes kinnitas, et tema meeskonnakaaslased ei tohi end suurest eduseisust pimestada lasta.

«Veerandfinaal pole veel läbi. Meil on küll kõva eelis, aga peame kõvasti võitlema, et see enda kasuks pöörata,» kommenteeris Ronaldo

Kuigi Galatasaray staadion on tuntud hüüdnimega põrgukatel ning ükskõik millisel meeskonnal on seal ebamugav mängida, pole Türgi klubi üllataval kombel sellest sel hooajal erilist kasu lõiganud – võidetud on tänavu vaid üks kohtumine. Küll aga on laiem statistika muljetavaldav, kuna 13 viimasest Euroopa sarja kohtumisest on nad Turk Telekom Arenal kaotanud vaid kaks korda.

Galatasaray, kellel peaks tegelikult kvaliteeti olema, võib selle mängu isegi võita, kuid arvestades seda, et Reali ründeliini potentsiaal on meeletu, ei pruugi võidust piisata. Nimelt päästaks Galatasarayd 3:0 või suurem võit. Kui Real aga lööb kasvõi ühe värava, peab Galatasaray edasipääsuks lööma juba viis.

Eeldatavad algkoosseisud:

Galatasaray: Muslera – Eboue, Kaya, Zan, Riera – Melo, Altintop, Sneijder, Inan – Drogba, Bulut

Real: Lopez – Arbeloa, Varane, Pepe, Coentrao – Khedira, Modric, Özil – Di Maria, Higuain, Ronaldo

Loe enne veerandfinaale kirjutatud ülevaadet SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles