Klavan Bundesligast ja Meistrite liigast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal) heitlemas Dortmundi Borussia mängumehe Julian Schieberiga.
Ragnar Klavan (paremal) heitlemas Dortmundi Borussia mängumehe Julian Schieberiga. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondislase Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg jätkab Saksamaal heitlust kõrgliigasse püsima jäämise nimel, hooaja lõpuni on jäänud veel kuus kohtumist.

Saksamaa jalgpallimeistrivõistlustel kindlustas Müncheni Bayern nädalavahetusel rekordiliselt vara meistritiitli (kuus vooru enne hooaja lõppu), kuid samal ajal on Bundesligas endiselt veel mitu küsimust lahtised. Eestlasi huvitab eelkõige meie rahvuskoondise kapteni Ragnar Klavani ja tema tööandja FC Augsburgi käekäik – kuus vooru enne hooaja lõppu hoitakse 16. positsiooni, mis viiks meeskonna üleminekumängudele.

Hooaja esimeses pooles vaid üheksa silma kogunud Augsburg on talvepausi järel näidanud tunduvalt paremat mängu, kuid siiski on viimatise koondisepausi järel saadud kaks valusat kaotust. Esmalt jäädi koduväljakul 0:2 alla Hannoverile ja seejärel 2:4 Meistrite liigas suuri tegusid tegevale Dortmundi Borussiale.

«Vaadates neid kahte esitust, ei saa rahule jääda. Hannoveril oli meie vastu üks võimalus ja nad lõid kaks väravat, kuid meil jäi kümne võimaluse juures skoor avamata – oli väga ebaloogiline mäng. Ka Dortmundi vastu oli meil võimalus punkte noppida,» kahetses Klavan.

Kuus mängu lõpuni

Kui Augsburg hoiab praegu tabelis 16. kohta, millega saab veel üleminekumängudele, siis 17. positsiooniga esiliigasse kukkuval Hoffenheimil on Klavani koduklubist vaid üks punkt vähem. Viimasel kõrgseltskonda püsima jääval tabelireal (15. kohal) oleval Düsseldorfi Fortunal on Augsburgist aga viis silma rohkem. Viimati kohtusid Hoffenheim ja Düsseldorf omavahel ja esimene teenis selles matšis 3:0 võidu.

«Selles mõttes oli tulemus meie jaoks positiivne, et Düsseldorf ei läinud meil rohkem eest ära. Samas on Hoffenheimil uus treener ja uus hingamine ning näidati kohe head mängu. Düsseldorf on aga talvepausi järel üldse väga halvas seisus,» hindas Klavan lähikonkurente.

Hooaja lõpuni on Bundesligas veel mängida kuus vooru ning Augsburgil jääb koduväljakul kohtuda veel Frankfurti Eintrachtiga (tabelis 6.), Stuttgartiga (13.) ja Greuther Fürthiga (18.) ning võõrsil Mön­chengladbachi Borussiaga (7.), Freiburgiga (5.) ja Müncheni Bayerniga (1.).

«Selles suhtes midagi hullu ei ole ja kõik on endiselt meie endi kätes – peame ise näitama, et oleme piisavalt head. Loomulikult oleksime kõige rohkem rahul, kui jääksime otse püsima. Oleme poole hooaja peal olnud halvast seisust välja võidelnud,» märkis Klavan.

Nädalavahetusel jättis Klavan Eesti jalgpalliajaloos maha järjekordse märgi, kui temast sai suurima publikuhulga ees mänginud Eesti jalgpallur. Dortmundi Borussia kodu­staadionil Westfalenstadionil (Euroopa jalgpalliklubidest on Dortmundist suurem staadion vaid FC Barcelonal ja Madridi Realil) jälgis kohtumist 80 400 fänni. «Eks sai siis mingi märk maha jäetud,» muigas Klavan selle kohta.

Dortmundile oli laupäevane matš Augsburgiga vahepeatuseks kahe Meistrite liiga veerandfinaalkohtumise vahel Malagaga. Avamäng (Malaga ja Borussia vahel) lõppes mäletatavasti Hispaanias 0:0 ja juba täna kohtutakse favoriidistaatuses oleva Borussia koduväljakul uuesti.

Sakslased kõrges mängus

Samas on tänavu Saksamaa klubid üldse Euroopa tugevaimas klubisarjas korralikult esinenud ning veerandfinaalis on heas seisus ka Müncheni Bayern, kes võitis Torino Juventust  koduväljakul avakohtumises 2:0.

«Saksamaal pööratakse Meistrite liigale väga palju tähelepanu ja tänavu on siinsetel klubidel ka väga hästi läinud. Kui Dortmund mängis meie vastu, siis nad tegid võrreldes eelmise kohtumisega seitse vahetust. Loomulikult on neil ka pingilt võtta väga head mehed, nagu näiteks Nuri Sahin. Aga see näitab, kuivõrd nad on Meistrite liigale keskendunud. Ka ajaloo kiireima meistritiitli võitnud Bayern võtab asja väga tõsiselt,» märkis Klavan. «Samas on Bundesliga üldine tase üsnagi ühtlane ja väga heal tasemel.»

Klavan on näidanud Saksamaal häid esitusi ja eestlase kohta on kuulda olnud ka palju kiidusõnu. Nii on ta valitud näiteks isegi Bundesliga vooru sümboolsesse koosseisu ja see tähendab, et võrreldes hooaja algusega tuntakse tema tegemiste vastu rohkem huvi.

«Kui siia tulin, siis teati, et mängisin enne Hollandis. Kuid eks see ole loomulik, et aja möödudes tekib huvi ja kõik käib käsikäes,» sõnas Klavan, kes tunnistas, et ükski uus klubi pole tema vastu vahepeal huvi tundma hakanud. «Kui midagi konkreetset ei ole, siis ega agendid sellest rääkima ka ei hakka. Samas, hästi mängides võid sa ju kellegi listides olla, kuid see ei pruugi kokkuvõttes midagi tähendada.»

Bundesliga

Tabeliseis kuus vooru enne hooaja lõppu: 1. Müncheni Bayern 75, 2. Dortmundi Borussia 55, 3. Leverkuseni Bayer 49, 4. Schalke 45, 5. Freiburg 42, 6. Frankfurti Eintracht 42, 7. Mönchengladbachi Borussia 41, 8. Mainz 39, 9. Hannover 38, 10. Nürnberg 38, 11. Hamburger 38, 12. Wolfsburg 33, 13. Stuttgart 33, 14. Bremeni Werder 31, 15. Düsseldorfi Fortuna 29, 16. Augs­burg 24, 17. Hoffenheim 23, 18. Greuther Fürth 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles