Video: Robert Kubica valmistub elu esimeseks kruusaralliks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica Fafe rallisprindil.
Robert Kubica Fafe rallisprindil. Foto: SCANPIX

Portugali MM-rallil osalev Robert Kubica valmistub oma esimeseks kruusaralliks ning andis testide käigus ka lühikese heatujulise intervjuu.

«Loodetavasti tuleb tore nädalavahetus. Mul on kruusal väga vähe kogemusi, aga õpin pikkamööda aina rohkem. Pole sellel kattel peaaegu üldse sõitnud, vaid 350 kilomeetrit. Kui aga selle ralli lõpetame, on tegu suure edusammuga,» lausus Kubica.

«Rallisõit on täiesti erinev sellest, mida ma olen kogu elu teinud. Uus asi on aga alti ligitõmbav,» ütles poolakas, kes enda sõnul on kahe aasta taguse ränga avarii eelset vormi taastamas. «Saime FIAlt eriloa lisada vasaku käe alla käiguvaheti, tänu millele saan paremat kätt kogu aeg roolil hoida. Seega ei piira mind sõites mitte miski – väljaspool autot on piiratus isegi suurem,» märkis Kubica.

Vormel-1 sarja naasmise osas jäi ta pragmaatikuks. «Mõnda asja ei saa mina kontrollida. Praegu püüan mõelda rallile, sest see ei koosne ainult sõidust, vaid ka ettevalmistusest ja testidest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles