Kalevil võit kirjas, tõelised heitlused algavad täna

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo (valges) oli veerandfinaali avamängus Tallinna Kalevist kindlalt üle.
Kalev/Cramo (valges) oli veerandfinaali avamängus Tallinna Kalevist kindlalt üle. Foto: Andres Haabu

Kuigi korvpalli Eesti meistrivõistluste veerandfinaalid said alguse eile ning Kalev/Cramot lahutab pärast 86:65 võitu Tallinna Kalevi üle poolfinaalist vaid kaks võitu, alustatakse põnevamate heitlustega täna. Vaevalt leidub neid, kes usuvad, et Valga Maksil & Mooritsal on mingeid võimalusi Tartu Rocki vastu, kuid ülejäänud kahes paaris võib oodata veidigi pingelisemat heitlust.

Postimees vaatles põnevamaid paare.

Tarvas  – Pärnu

Põhiturniiri kolmanda meeskonna Tarva peatreener Andres Sõber jäi oma käekirjale truuks ja viis hoolealused enne otsustavaid mänge Haapsalusse, kus rassiti kaks ja pool päeva kestnud treeningulaagris. «Oleme paremas seisus kui mõned nädalad tagasi,» kiitis Sõber.

Hooaja esimesel poolel vahvaid võite noppinud ja kõige krooniks Eesti karikavõitjaks tulnud Tarvas on põhiturniiri põhjal küll selle paari soosik, ent arvestada tuleb asjaoluga, et vigastatud Renato Lindmetsa jaoks on hooaeg juba lõppenud ning jalatrauma seab küsimärgi alla ka Juris Umbraško. Mõned päevad tagasi võeti lätlase hüppeliigese piirkonnast süstlaga vedelikku ning Sõbra hinnangul ei pruugi ta olla täna veel tavapärases vormis.

Kuuenda paigutuse saanud Pärnu loots Priit Vene oli kidakeelne, ent kinnitas, et püüab koos oma hoolealustega anda Tarvale korraliku lahingu. Korra on Pärnul õnnestunud tänavu Rakvere klubi ka alistada.

Pärnu meeskonda on peetud üheks tänavuse hooaja komeediks. Kahe hooaja vahel tublisti uuenenud meeskond on näidanud kohati väga head mängu ja noppinud ka väärt võite, ent samas saanud ka arusaamatuid kaotusi.    

TTÜ – Rapla TYCO

See on üks veerandfinaalide maiuspalu, kus tegemist kahe eelmise aasta vastasseisude kordusetendusega. Mäletatavasti jäi aasta tagasi veerandfinaalis mängudega 3:1 peale Rapla, kaks kevadet tagasi oli edukam TTÜ. Särtsu lisab teadmine, et tänavusel hooajal on meeskonnad kohtunud kuus korda ja kumbki on saanud kolm võitu. Karikavõistluste veerandfinaal jäi aga TTÜ loobumise tõttu pidamata.

«Minu hinnangul on TTÜ seekord soosiku rollis. Tiit Sokk on pannud selle meeskonna väga hästi mängima,» sõnas Rapla peatreener Indrek Ruut. «Tema käekiri on selgelt tunda, meeskond meenutab veidike kunagist Nybitit – väga ühtlane sats, kus pole eriti kõlavaid nimesid, kuid mis mängib Eesti liiga parimat kaitset.»

Sokk meenutas, et olenemata koduväljakust on kahe meeskonna vahelised mängud olnud pingelised. Lisaks arvas ta, et taktikaliselt pole veerandfinaalis suuri üllatusi oodata. «Nendes mängudes hakkab lugema indiviidide tugevus ja see, kuidas suudetakse oma rollidest kinni pidada,» märkis ta. «Vastas on noor meeskond, kus armastatakse palju joosta.»

Kuigi Ruut kiitis TTÜd, on tema enda hinnangul ka Rap­la meeskond mullusega võrreldes tugevnenud. Eriti puudutab see tagaliini, kus Rait-Riivo Laane kõrval rassib Eesti koondise nimekirja kuuluv Martin Dorbek ja just TTÜst läbi Tarva Raplasse jõudnud Illimar Pilk. Oma eesliini hindab Ruut pisut haavatavamaks.

Suur küsimärk seisab mullu poolfinaalis põlve vigastanud Janar Soo kohal. Mees on küll taas rivis, ent toonast taset pole ta veel taastanud. «Meditsiiniliselt on terve ja mängukõlblik, kuid sportlik vorm pole veel endisel tasemel,» rääkis Ruut.

TTÜ meeskonna liidriks on tõusnud tagamees Kiur Akenpärg, kes visanud hooaja jooksul keskmiselt 15,6 punkti, kõige rohkem mänguaega saab aga Erik Keedus. Ent ühtegi väga selgelt esile kerkinud mängijat selles meeskonnas pole. Seni on Sokk üsna rahuliku südamega kasutanud seitset meest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles