Portugali ralli testikatse võitis Dani Sordo

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: SCANPIX

Homme algava Portugali MM-ralli testikatsel näitas parimat aega Dani Sordo Citroënil.

Hispaanlane edestas 4,98 km pikkusel Vale do Judeu katsel 0,7 sekundiga MM-sarja üldliidrit Sebastien Ogieri (Volkswagen). Kolmanda aja sai kirja Ogieri meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala, jäädes prantslasest maha vaid 0,1 sekundiga.

Neljanda aja saanud Mads Østberg (Ford) kaotas omakorda Latvalale 0,1 sekundiga. Viies oli Mikko Hirvonen Citroënil ja kuues Jevgeni Novikov taas Fordil. Sordo sai seega 13 WRC sõitja seast esimesena homseks avakatseks stardipositsiooni valida ning mingeid üllatusi see valik ei pakkunud: kruusarallile, kus esimesed startijad peavad rajale minnes taganttulijatele teed puhastama, starditakse testikatse tulemuste pööratud järjestuses.

MM-sarja neljandal etapil Portugali rallil sõidetakse reedel viis, laupäeval kuus ja pühapäeval neli katset. Pühapäeval läbitakse seejuures kaks korda 52,30 km pikkune katse.

Portugali MM-ralli testikatse tulemused:

1. Dani Sordo (Citroën) 3.01,6

2. Sebastien Ogier (Volkswagen) +0,7

3. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) +0,8

4. Mads Østberg (Ford) +0,9

5. Mikko Hirvonen (Citroën) +1,3

6. Jevgeni Novikov (Ford) +1,6

7. Thierry Neuville (Ford) +2,0

8. Andreas Mikkelsen VW +6,0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles