Button: ma ei oleks Vettelilt selliseid sõnu oodanud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button.
Jenson Button. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonna piloot Jenson Button avaldas imestust maailmameistri Sebastian Vetteli sõnade üle, mille kohaselt sakslane on valmis ka edaspidi tiimikorraldusi eirama.

Kolmekordne maailmameister Vettel teatas, et kui tema meelest Mark Webber võitu ei vääri, on ta valmis ka edaspidi tiimikaaslasest meeskonna käsu vastaselt mööduma – täpselt nagu juhtus Malaisia GPl. «Poleks arvanud, et Vettelil ka selline külg on. Paljud mehed on ilma niisuguse hoiakuta maailmameistriks tulnud,» märkis Button BBCle.

«Ta on niivõrd andekas sõitja ja näib olevat ka sõitja, keda meeskond armastab. Ning peakski armastama, ta on väga edukas. Lisaks paistab ta olevat mõnus sell. Üllatav, et ta midagi sellist ütles,» lisas Button.

Tema meelest pidanuks Vettel asjad klaariks tegema juba enne sõidu algust. «Otse loomulikult ta teadis, mida ta teeb. Kõik me tahame võita, aga kui sulle antakse käsk positsiooni hoida ja sa tead seda juba enne sõitu, siis tõsta ka kisa enne sõitu. Ära käitu sõidu ajal risti vastupidiselt varasemale jutule. See on minu meelest kõige suurem probleem. Kui meil oleks meeskonnas mingi mure, siis räägiksin enne sõitu. Sõidu ajal tuleb aga teha nii nagu kästud,» avaldas Button oma arvamust.

Samas rõhutas britt, et ka talle ei meeldi tiimikorraldused, eriti nii varases hooaja faasis.«Olen seda ennegi öelnud, aga need on reeglitega lubatud. Mõistaksin, kui ma ei suudaks enam tiitlit võita ja siis käsiks meeskond mul tiimikaaslase mööda lasta. Teeksin seda käskimatagi, sest nii on õige. Aga kui ühel või mõlemal sõitjal kästakse mootori võimsust vähendada, siis seda põhjusega. Kui üks seda teeb ja teine mitte, on see ebaõiglane – nad võitlevad omavahel ja mõlemal võib kütus otsa saada,» märkis Button.

McLareni piloodi sõnul võib alati juhtuda, et tiimikorraldus on ekslik, kuid ta ei usu, et Malaisias nii läks. «Arvestades, mida Vettel pärast sõitu on rääkinud, tundub see väga kaheldav,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles