Mart Meeru sai maratonrallide MM-etapil oma klassis 10. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meeru (paremalt esimene).
Mart Meeru (paremalt esimene). Foto: HT Honda Rally Raid

Araabia Ühendemiraatides peetud hooaja esimesel FIM Cross Country Rally World Championship sarja etapil sai Mart Meeru oma klassis kümnenda koha.

Eesti sõitja oli seejuures selles sarjas esindatud esmakordselt. Dakar Rally Team Estonia liikme, Hollandi meeskonna HT Honda Rally Raid ridades Honda tsikliga kihutanud Meeru jaoks oli esimene nii kõrge tasemega maratonralli edukas.

Abu Dhabi Desert Challenge algas eelmisel laupäeval, kui sõideti võistluse proloog. Järgmise päeva katse mootorratastele katkestati, seda tugeva liivatormi tõttu. Kokku läbiti nende kuue päeva jooksul pisut alla 2000 kilomeetri ligi 40 kraadises kuumuses.

Sõit oli seega kõike muud kui lihtne, kuid arvestades Meeru tulemust, mis oli tsiklite ja quadide arvestuses 15. ja oma klassi (kuni 450cc tsiklite) 10. koht, sai Meeru seal väga hästi hakkama. Tehnika toimis ja esmase kiire kommentaari kohaselt jäi sõitja ka ise võistlusega rahule. Kuni 450cc on ka FIM Cross Country Rally World Championship põhiklass, mille võitja kroonitakse maailmameistriks.

Dakar Rally Team Estonia koosseisus Toomas Triisa, Mart Meeru ja Jaan Naaber on võtnud endale sihiks osaleda 2014. aastal Dakari rallil. Selleks aga peab olema sõidetud vähemalt üks MM-sarja maratonralli. Mart Meeru otsustas Abu Dhabi kasuks, teised mehed teevad oma vajalikud stardid maratonrallide MM-sarjas hiljem.

Abu Dhabi Desert Challenge tsiklite üldvõidu sai sarnaselt Mart Meeruga kuni 450 cc klassis sõitnud Dakari kolmekordne võitja Marc Coma (KTM) Hispaaniast, teine oli samas klassis sõitnud Paolo Goncalves (Speedbrain) Portugalist ja kolmas Sam Sunderland (Honda) Suurbritanniast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles