Gert Krestinov püüab eelmise MM-etapi võika õnnetuse unustada

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov
Gert Krestinov Foto: Priit Simson

Eelmisel motokrossi MM-etapil Portugalis oma tsikli pilbasteks kukkunud Gert Krestinov loodab homme algavaks Kataloonia võistluseks võika õnnetuse unustada.




«Siiamaani kummitab! Hüppelt tulnuna maandusin nii õnnetult, et kukkusin tsikli raami katki,» meenutab Krestinov, kelle sõnul võinuks juhtunu palju kurvemalt lõppeda. «Üks teine mees, kellel samamoodi läks, murdis näiteks reieluu.»


Homme sõidetaval Kataloonia võiduajamisel proovib eestlane aga juhtunu unustada. Pealegi on tal Hispaaniast head mälestused, kuna just seal teenis ta oma karjääri esimesed punktid.



«Tahaksin kohta viieteist hulgas,» märkis Krestinov, kelle senise hooaja parim tulemus pärineb Hollandist Valkenswaardist, kui ta lõpetas võistluse 11. kohal.


Üldiselt on MX2-lt MX1 peale kolimine eestlase sõnul kulgenud vaevatult ja ka meeskond pole talle liigseid pingeid peale pannud – kui läheb halvasti, siis öeldakse, et pole hullu, küll järgmine kord läheb paremini. Krestinov ei tunne ka startides suuremat aukartust.



«Mõlemas sarjas on oma klassi parimad,» kinnitas Krestinov. «Vaid Eestisse võistlema tulles on ehk veidikene lihtsam tunne.»



Eestisse tulebki Krestinov võistlema juba Saku võistlusele ning plaanis on veel mitmeid teisigi võiduajamisi kodukamaral külastada – loomulikult ka Sõmerpalu, kuhu on oodatud ka MX1-sarja maailmameistrivõistluste ülivõimas punktiliider Antonio Cairoli.



Tänavu esimesel etapil triumfeerinud Tanel Leok asub praegu üldarvestuses 142 punktiga viiendal kohal, Aigar Leok hoiab 67 silmaga 12. positsiooni ning Krestinov on 20. (20 punkti). Millal hakkab eestlaste pesamuna aga vanemaid mehi kummitama?



«Aigarit kummitasin juba Hollandis,» muigas Krestinov, kes loodab järk-järgult veelgi paremaid tulemusi välja sõitma hakata. «Võib-olla saan Leokitele ohtlikuks juba selle hooaja lõpus, kuid kui ei, siis järgmine aasta kindlasti.»


Kataloonia etapil, kus täna sõidetakse kvalifikatsioon, oli mullu MX1-klassis Tanel Leok viies ning Aigar Leok 23.  


Krestinov sõitis tol ajal MX2 peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles