Meistriliigas kohtuvad homme põhimõttelises lahingus Flora ja Levadia

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Levadia ja FC Flora pakkusid mullu skooriga 5:4 lõppenud mängus Eesti jalgpallimeistrivõistluste hooaja parima etenduse.
Tallinna Levadia ja FC Flora pakkusid mullu skooriga 5:4 lõppenud mängus Eesti jalgpallimeistrivõistluste hooaja parima etenduse. Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpalli Eesti meistriliiga kuues voor viib homme sel hooajal esmakordselt vastamisi vanad pealinnarivaalid FC Flora ja Tallinna Levadia.

FC Levadia abitreener Indrek Zelinski ootab laupäevases mängus meeskonnalt püstitatud ülesannete elluviimist väljakul ja üldist mängu parandamist. «Flora on praegu tabeli liider ja peab oma kohta kaitsma. Meie peame oma ülesanded väljakul ellu viima ja siis tuleb ka soovitud tulemus. Meil on asju, mida saame paremaks muuta. Ootame väga põnevat ja võitluslikku mängu ning vajame punkte,» ütles Zelinski kohtumise eel.

«Flora on samast klassist meeskond mis Kaljugi. Rumalaid eksimusi me endale lubada ei tohi. Peame distsiplineeritult mängima, ise rohkem võimalusi looma ja need ära kasutama,» lisas ründaja Rimo Hunt.

Hetkel on FC Flora tabelis ainuliider 13 punktiga, kuid Levadia on kindlalt kannul, jagades Nõmme Kaljuga teist kohta 10 punktiga.

Mullu kohtusid Flora ja Levadia ametlikes mängudes koguni viiel korral, sest vastakuti oldi ka Eesti karikavõistluste poolfinaalis, kui Levadia väravateta lõppenud 120 mänguminuti järel penaltiseerias 5:4 võidu võttis. Liigamängudeski jäi Levadia Flora jaoks alistamatuks. 20. märtsil mängiti Maarjamäel 1:1 viiki (48. Vitali Leitan - 76. Andre Frolov), 9. juunil Lillekülas sai tänu Rimo Hundi 70. minuti väravale 1:0 võidu Levadia.

20. augustil etendati Kadriorus aga tõeline thriller, mida jäädakse veel kaua meenutama ja kus Levadia sai 5:4 võidu (4. Ingemar Teever, 42. pen., 47, pen. ja 90.+6. pen. Igor Morozov, 62. Albert Taar - 8. Valeri Minkenen, 66. ja 77. Zakaria Beglarišvili, 87. Gert Kams). Huvitav, et selle põnevusmängu väravalööjatest jätkab täna samas klubis vaid Teever, kõik teised vahetasid kahe hooaja vahel tööandjat. Mulluse hooaja viimases vastasseisus alistas Levadia Flora veel kord, seda jällegi A. Le Coq Arenal ning tulemusega 2:1 (25. ja 30. Teever - 44. Nikolai Mašitšev).

Mäng toimub laupäeval, 13. aprillil kell 14.00 Lillekülas Sportland Arenal. Peakohtunik on Roomer Tarajev, abikohtunikud Sten Klaasen ja Silver Kõiv ning neljas kohtunik Raul Koppelmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles