Põhja-Koreas tehakse kiireid ettevalmistusi rahvusvaheliseks maratonijooksuks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un (paremal) on näidanud ennast suure korvpallisõbrana, kuid seni ei ole teada, kuidas ta suhtub kergejõustikusse.
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un (paremal) on näidanud ennast suure korvpallisõbrana, kuid seni ei ole teada, kuidas ta suhtub kergejõustikusse. Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on tulnud Põhja-Koreast uudiseid, et nad ähvardavad USAd pommitada ning samas on nad hoiatanud, et Lõuna-Koreast peaksid kõik välismaalased lahkuma, kuna iga hetk võib sõda lahti minna. Nüüd valmistutakse Põhja-Koreas aga maratonijooksuks, et tähistada riigi asutaja Kim Il Sungi sünnipäeva.

Põhja-Korea rahvusliku uudisteagentuuri teatel oodatakse võistlusele osalejaid mitmetest erinevatest riikidest ning sportlasi on tulemas nii Tšehhist, Ukrainast, Zimbabwest, Kenyast kui ka Etioopiast. Lisaks on stardijoonele tulemas umbes 600 kohalikku jooksjat, kirjutab Reuters.

Maratonijooksu võistlus leiab aset 14. aprillil ning see on kantud ka Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAFi kalendrisse. Tänavu toimub nimetatud võistlus juba 26. korda. Eelmisel aastal võidutses meeste seas ukrainlane Oleksandr Matvitšjuk ja naiste seas oli kiireim kohalik sportlane Kim Mi-gyong. Seni ei ole teada, kas Põhja-Korea liider Kim Jong-un ka võistlustele tuleb.

Põhja-Korea riigi asutaja Kim Il Sungi sündis 15. aprillil ja tavapäraselt on sel päeval riigis suur sõjaväeparaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles