Uruguay jalgpalliliit: vastast löönud Suarezt provotseeriti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez väravat tähistamas.
Luis Suarez väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Uruguay jalgpalliliit teatas, et kavatseb lõpuni kaitsta ründajat Luis Suarezt, keda ähvardab mängukeeld.

Nimelt võib Suarez saada karistada 26. märtsil Tšiili vastu peetud MM-valikmängus toimunud intsidendi eest, kus ta lõi karistusalas toimunud trügimise käigus rusikaga näkku vastasmängijat Gonzalo Jarat. Uruguay alaliidu sõnul oli provokaatoriks aga hoopis Jara, kes virutas Suarezele ebasportlikul moel kubemesse.

«Meile tundub taas, et erinevad liigad – eriti Inglismaa oma – peavad Suarezele nõiajahti. Meie meelest on see ebaõiglane, sest niisugune käitumine on jalgpalliplatsil normaalne,» teatas Uruguay alaliidu president Sebastian Bauza. «Kaitseme teda kogu hingest. Oleme otsinud välja kõik videod ja fotod, mis näitavad, et Suarez vaid reageeris Jara rünnakule.»

Kuna kohtunik Nestor Pitana juhtunut ei märganud, pääses Suarez kaardita, kuid järgnev karistus võib ta mitmest mängust kõrvale jätta. Intsidenti uuriv FIFA on lubanud otsuse langetada 17. aprilliks. Järgmise valikmängu Venetsueelaga peab Suarez aga nii või teisti vahele jätma, sest sai mängus Tšiiliga teise järjestikuse kollase kaardi. Eelmisel MMil poolfinaali jõudnud Uruguayd ähvardab reaalne oht seekord finaalturniirilt eemale jääda, kuna viimasest kuuest valikmängust on võetud vaid kaks punkti.

Varem on Suarez sattunud sekeldustesse nii eelmisel MMil Lõuna-Aafrikas kui ka Hollandis ja Inglismaal klubijalgpalli mängides. Vaata allolevast videost Suareze ja Jara rüselemist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles