Euroliiga: Barcelona ja Panathinaikose veerandfinaal võrdub kaalukuselt finaaliga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona korvpallimeeskond.
Barcelona korvpallimeeskond. Foto: SCANPIX

Euroopa kahe suurklubi Barcelona ja Ateena Panathinaikose vaheline veerandfinaalseeria sobiks pinge ja taseme poolest vabalt ka liiga finaaliks. Paraku jätkab neist nelja tugevama hulgas vaid üks. Barcelonas peetud kahe mängu järel on seis viigis 1:1 ja kolme võiduni peetava seeria kaks järgmist kohtumist peetakse Ateenas.

«See on häbi! Ateenas ootab meid väga raske õhkkond ning seal on keeruline võita – aga just võitma me sinna läheme,» sõnas Barcelona kapten Juan Carlos Navarro mängujärgsel pressikonverentsil. «Meie koduväljakul peetud kaks esimest kohtumist olid ülimalt pingelised ja olen veendunud, et sama jätkub ka Ateenas. Praegu on aga meie kõige tähtsam ülesanne järgmise nädala kohtumisteks välja puhata ja energiat taastada.»

Barcelona võitis teisipäeval avamängu lisaajal, kuid kaotas neljapäeva hilisõhtul peetud teise kohtumise 65:66. Panathinaikose võidukorvi viskas Dimitris Diamantidis.

Barcelonal oli võimalus veel mäng oma kasuks pöörata, kuid Leedu vanameistri Šarunas Jasikeviciuse viimase sekundi kolmene ei tabanud.

«Panathinaikos tegi maksimumi, et segada meil mängimast oma mängu,» tunnustas Jasikevicius vastast. «Seeria kolmandaks kohtumiseks valmistumiseks on meil viis päeva. Peame natukene muretsema, kuna me pole kahjuks näidanud oma parimat mängu. Play-off-seeria on niigi raske, kuid Panathinaikose koduväljakul on see kõik veelgi keerulisem.»

Moskva CSKA alistas eile teist korda hispaanlase Caja Laborali 90:68 ja juhib seeriat 2:0. 2:0 eduseisu asusid ka Piraeuse Olympiacos ja Madridi Real. Olympiacos alistas täna koduväljakul kindlalt 71:53 Istanbuli Anadolu Efesi ning Real oli tulemusega 75:63 üle Tel Avivi Maccabist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles