Lily Luik parandas Rotterdami maratonil isiklikku rekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lily Luik
Lily Luik Foto: Mallor Malmre/Jooksuportaal

Täna Rotterdami maratonil EM-normi 2:48 üritanud Lily Luik eesmärki küll ei täitnud, kuid parandas oma isiklikku rekordit ligi viie minutiga, saades lõpuajaks 2:50.33. Selle tulemusega platseerus Luik naiste arvestuses 15. kohale. Mullu jooksis ta maratoni 2:55.27ga.

«Lootsin ja olin valmis paremaks, kuid teine pool kukkus kahjuks väga ära. Olin esimesel poolel 2:46 graafikus, kuid edasi kadus energia. 35. kilomeetril läks väga raskeks ja lihtsalt ei olnud kuskilt midagi võtta. Lihased olid veidi kehvad,» rääkis Luik veidi pettunult Jooksuportaalile. Ta arvas, et probleem võis olla Portugali treeninglaagris, kus korralik lihashooldus jäi poolikuks. «Nagu näha, sõltub sellest väga palju,» märkis Luik.

Tubli isikliku rekordi püstitas ka Andrus Lein, kes sai 50. koha ajaga 2:32.42.

Mitmel Eesti jooksjal tuli täna võistlus pooleli jätta, teistes seas katkestas MM-normi 2:17 jahtima läinud Ilja Nikolajev. Normi täitmine ei õnnestunud ka Viljar Vallimäel, kelle lõpuaeg on 2:22.48, mis andis talle üldjärjestuses 23. koha. Küll aga täitis Vallimäe Eesti Kergejõustiku liidu poolt seatud 2014. aasta EM-normi 2:23. Katkestas ka Sander Jürs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles