Jõeäär sai Prantsusmaal 4. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär
Gert Jõeäär Foto: Erakogu/Rattaprofid.ee

Täna Prantsusmaal sõidetud ühepäevasõidu Tro bro Leon (UCI kategooria 1.1) võitis prantslane Francis Mourey (FDJ). Eesti jalgrattur Gert Jõeäär (Cofidis) tegi oma profikarjääri seni parima võistluse ning sai 4. koha.

Prantsuse karikasarja kuuluva 203 kilomeetri pikkuse sõidu algfaasis õnnestus 17 mehel peagrupist põgeneda. Üheks jooksikuks oli ka esimest aastat Cofidise meeskonnas sõitev Jõeäär. Sõidu teise poole rasketel kruusalõikudel lagunes jooksikute grupp juppideks ning samal ajal toimus ka peagrupist uusi rünnakuid. Üheks ründajaks oli Francis Mourey, kes püüdis kõik jooksikud kinni ning umbes 20 km enne finišit korraldas uue rünnaku, millele keegi vastata ei suutnud. Prantslane hoidis edu lõpuni ning võttis hooaja teise võidu, vahendab Rattaprofid.ee.

Ka ülejäänud kaks poodiumikohta kuulusid FDJ ratturitele. Viimasel kilomeetril jälitajate grupist põgenenud Johan Le Bon sai teise koha (kaotust 58 sekundit) ning viie mehe finišispurdi kolmandale kohale võitis Anthony Geslin (+1.16). Jõeäär pidi leppima neljanda kohaga.

Teise eestlasena täna stardis olnud Mart Ojavee (Champion System) katkestas.

Prantsuse karikasarja liidrina jätkab Justin Jules (La Pomme Marseille). Rein Taaramäe on 21. kohal ja Gert Jõeäär tõusis 25. kohale. Meeskondlikult juhib FDJ, Cofidis on teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles