Triin Põdersoo oli EMil seitsmes, Mart Seim kaheksas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Põdersoo
Triin Põdersoo Foto: Kristjan Teedema

Albaanias Tiranas täna lõppenud tõstmise Euroopa meistrivõistlustel oli viimasena võistlustules Mart Seim, kes saavutas kaalukategoorias +105 kg 8. koha.

Rebimises alistas Seim kergelt algraskuse 165 kg, kuid kahjuks vigastas ta sooritusel peopesi ning mõlemad järgmised katsed raskusel 170 kg ebaõnnestusid.

Ka tõukamine algas Seimi jaoks raskelt, sest algraskus 220 kg jäi esimesel kahel katsel nõuetekohaselt fikseerimata, kolmandaks katseks tellis ta kangile 221 kg ning päeva parima sooritusega suutis ta selle raskuse keerulises olukorras siiski alistada. Tõukamises andis tulemus 221 kg kogu Euroopa vägevate osavõtul toimunud võistluses kõrge 5. koha. Kahe tõste kogusummas saavutas Seim igati korraliku 8. koha.

Laupäeval kaalukategoorias +75 kg võistelnud Triin Põdersoo saavutas oma esimesel täiskasvanute tiitlivõistlusel 7. koha. Kui rebimises jäi seekord tulemuseks 78 kg, siis tõukamises püstitas Põdersoo uue Eesti rekordi, kui kolmandal katsel läks sirgetele kätele 103 kg kaaluv kang.

Reedel kehakaalus -94kg võistelnud Leho Pent saavutas EMil 11 koha. Rebimises alistus raskus 155 kg ja tõukamises 190 kg, mis kogusummaks andsid 345 kg.

Kõigi kolme sportlase 2013. aasta tähtsaimaks võistluseks on 22.09.-29.09. Tallinnas toimuv juunioride- ja U-23 EM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles