Erki Nool: edu tagab töö, mitte ime

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool
Erki Nool Foto: SCANPIX

Kümnevõistluse Eesti rekordimehel Erki Noolel (pildil) on Maicel Uibo üle hea meel: «Loodetavasti pääseb kümnevõistlus nüüd põhjusega pildile. Muidu räägitakse meil siin hommikust õhtuni ühest mehest, aga ma ei mõista, mispärast. Uibo keskendub võistlemisele ja teeb tulemusi – vaat see on põhjus, miks sportlasest kirjutada.»

Uibo tulemust oskas Nool oodata. «Talvel tegi ta seitsmevõistluses 5900 punkti, mis lubas mõndagi, saati kui Uibo suudab ketast ja oda kaugele lennutada. Kuul jäi tal lahjaks, aga 14 meetri saavutamiseks pole jõudu vajagi, aitab, kui rütmi paika saab. 400 meetri jooks, mis näitab treenitust, on Uibol veel nõrk – tahad tungida suurde mängu, pead 48 sekundi sisse jooksma. Teivast võib ta 5.20 rahulikult hüpata, kuid enamaks tuleks tehnikat täiustada.»

Noole arvates on Uibo esmane eesmärk praegust taset kinnistada: «Sa ei hüppa iga võistlus kaugust 7.80. Kui saad kirja 7.60, mis on samuti hea, tuleb kaotsiläinud punktid kusagilt mujalt leida.»

Raudmees Nool leiab, et vigastuste vältimine pole keeruline, ja soovitab Uibol tuima tööd mitte peljata: «Tahad keha terve hoida, rüga sügisel mitmekülgset trenni, käi jõusaalis. Tee aasta ringi venitusi, rutiinseid harjutusi, mis on tüütud, kuid vajalikud. Kes imet otsib, jääbki otsima. Edu tagab töö, mitte ime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles