Brasiilia MM-staadioni lähedal lasti maha kaks jalgpallifänni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arena Castelao staadion Brasiilia linnas Fortalezas.
Arena Castelao staadion Brasiilia linnas Fortalezas. Foto: SCANPIX

Kirde-Brasiilias asuvas Fortaleza linnas lasti pühapäeval maha kaks Arena Castelão staadionile suundunud jalgpallifänni.

Staadionil, kus peetakse MMi jooksul neli alagrupimängu, üks kaheksandikfinaal ja üks veerandfinaal, kohtusid omavahel kohalik Fortaleza ja Ceara meeskond. Kahte noort meest, kes olid Ceara fännid, tulistati ajalehe Globo andmetel möödasõitvast autost pähe. Väljaanne Folha de Sao Paulo teatas, et Ceara fännid olid algatanud enne mängu kakluse, loopides Fortaleza toetajaid kividega. Sellele järgneski tulistamine.

Staadionist umbes viie kilomeetri kaugusel aset leidnud traagilise sündmuse järel on vahistatud üks mees. Ceara võitis mängu 1:0, staadionile kogunenud 15 000-pealise publiku hulgas õnneks rahutusi ei tekkinud.

Folha tsiteeris ka MMi korralduskomitee ametnikku Tiago Paesi, kelle sõnul polnud juhtum pühapäevase mänguga otseselt seotud. «Sõjaväepolitsei, tavapolitsei ja isegi sõjavägi treenivad MMiks ja sellele eelnevaks Maailmajagude karikaturniiriks pidevalt. Me ei muretse,» lausus Paes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles