Avo Keel nimetas Eesti koondise kandidaadid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis 2012. aastal.
Eesti võrkpallikoondis 2012. aastal. Foto: Laura Oks/Postimees

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreener Avo Keel nimetas MM-valikturniiriks valmistumist alustavad koondise kandidaadid.

Esialgses nimekirjas suuri üllatusi ei ole, laagrisse on kutsutud kõik eelmisel aastal koondise lõplikku valikusse kuulunud mängijad peale vigastatud Kristjan Õuekallase ja Asko Esna. «80-90% osas sai otsustavaks sel hooajal näidatud mängutase, väiksem osa mõjutas otsuseid mängijate potentsiaal pikemas perspektiivis,» kirjeldas valikut meeskonna peatreener Avo Keel.

Välisklubide palluritest on väljavalitute hulgas Türgis mängiv Kert Toobal ning Prantsusmaal leiba teenivad Keith Pupart, Oliver Venno, Raimo Pajusalu ning Ardo Kreek. Eesti klubidest on kõige arvukamalt esindatud Selver Tallinn (viis mängijat), TTÜ-st on neli, Pärnu VK-st kolm ja Bigbank Tartust kaks meest. Avo Keel hindas kõige keerulisemaks valikut I tempo mängijate hulgas, diagonaalründaja Hindrek Pulk ei tee kaasa erinevatel (tervislikud ja õppimisega seotud) põhjustel.    

Eesti rahvusmeeskond alustab ettevalmistust 24.-26. mail Rakveres toimuvateks MM-valikturniiri 1. ringi C-alagrupi mängudeks 22. aprillil Tallinnas. Enne alagrupimänge Valgevene, Taani ja Läti vastu tulevad eestlastele kontrollmängudeks külla Rootsi (10.-12. mai) ja Austria (16.-18. mai) meeskonnad. «Lõplik valik - Eestit MM-valikturniiril esindavas 12 meest, valitakse treenerite poolt välja pärast mänge Austriaga,» sõnas Keel.

Eesti koondise kandidaadid:
Sidemängijad: Kert Toobal (Sivasi 4Eylül), Kusti Nõlvak (TTÜ) ja Martti Keel (Selver Tallinn).

Diagonaalründajad: Argo Meresaar (Selver Tallinn), Mart Tiisaar (TTÜ) ja Oliver Venno (Rennes Volley).

Temporündajad: Ardo Kreek (Paris Volley), Siim Ennemuist (TTÜ), Raimo Pajusalu (Rennes Volley) ja Timo Tammemaa (Selver Tallinn).

Nurgaründajad: Keith Pupart (Rennes Volley), Andrus Raadik (Pärnu VK), Kardo Kõresaar (Pärnu VK), Martti Juhkami (Selver Tallinn) ja Jaanus Nõmmsalu (TTÜ).

Liberod: Edgar Järvekülg (Pärnu VK) ja Rait Rikberg (Bigbank Tartu).

* Bulgaarias Sofias (7.-12. mail) toimuvaks juunioride MM-valikturniiriks valmistuvad Robert Täht (Bigbank Tartu) ja Andri Aganits (Selver Tallinn) liituvad treeningutega hiljem.

Koondise treeneripingil ja taustajõududes muudatusi ei ole toimunud, Avo Keele kõrval jätkavad abitreeneritena Rainer Vassiljev ja Andrei Ojamets, üldfüüsilise ettevalmistuse treener on Tarmo Tiits ning füsioterapeut Gardo Maruste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles