Armstrong andis 1999. aasta Touril neli positiivset proovi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Belgia ajalehe Het Nieuwsbladi väitel sattus nende kätte Rahvusvahelise Jalgrattaliidu (UCI) dokument, millest ilmneb, et Lance Armstrong andis 1999. aasta Prantsusmaa velotuuril neli positiivset dopinguproovi, mitte ühe, nagu varem on avalikustatud.

Armstrong tunnistas toona, et tarvitas sadula hõõrumise tõttu kortikosteroide ning esitas tagantjärele ka arstliku tõendi, mida UCI ka aktsepteeris.

Nüüd aga ilmnes, et karjääri jooksul seitse Tour de France’i võitnud, kuid eelmisel sügisel kõikidest tiitlitest ilma jäänud ja eluaegse keelu saanud Armstrong andis 1999. aasta Touril positiivse proovi nii 4., 14., 15. kui ka 21. juulil.

Käesoleva aasta jaanuarist pärit UCI dokumendis on kirjas, et 21-päevase velotuuri jooksul pidi Armstrong dopingukontrollis käima 12 korral. Lisaks ilmneb, et UCI advokaadi Philippe Verbiesti väitel oli stereoidide sisaldus Armstrongi proovides võrdlemisi väike.

«Kuni 1999. aasta Tour de France’ini kortikostereoidide teste ei tehtud. Ratturid, meeskonnad ega tiimidoktorid ei pidanud dopingukontrollis mainima, kui keegi tarvitas ravimeid, mis sisaldasid kortikosteroide,» avaldas Verbiest. «Kuid ühtäkki muutus kõik ja vaid mõned päevad enne Touri algust teatati ratturitele, et nüüd kuuluvad ka kortikosteroidid keelatud ainete hulka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles