Ruut: mängijad tõestasid, et nad on tõelised mehed

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla Tyco peatreener Indrek Ruut hoolealuseid juhendamas.
Rapla Tyco peatreener Indrek Ruut hoolealuseid juhendamas. Foto: Rein Murakas

Martin Paasoja tabab väljaku nurgast kolmese, pöörab end samas asuva TTÜ varumeeste pingi poole ja karjub oma võiduhüüde neile otse näkku. Just selline oli eilse korvpalli Eesti meistriliiga veerandfinaali kolmanda kohtumise kõige emotsionaalsem hetk. Paasoja võidukarjatusel oli alust – Rapla TYCO võitis täismaja publiku meeleheaks 65:57 ja kindlustas seeria 3:0 võiduga koha poolfinaalis.


«Selle seeria juures meeldis mulle kõige rohkem see, et mängijad tõestasid – nad on mehed! Neil on õiged asjad jalgevahel ja süda ka õiges kohas,» lausus Rapla peatreener Indrek Ruut. «Loomulikult ma lootsin, et võidame selle seeria, kuid 3:0 edu oli üllatus. Samas on see tulemus seeria ainuke kindel asi. Ma ei julge küll ütelda, et TTÜ oli meist nõrgem meeskond.»

Rapla meeskonna vägevad esitused on väikelinnas tekitanud taas tõelise korvpallibuumi. Eile oli kohalik spordihoone inimestest tulvil ja omadele elati häälekalt kaasa.

Seeria eel rääkis Ruut TTÜ vägevast kaitsest, kuid seekord polnud seda näha, hoopis Rapla oli see, kes suutis oma kaitsemänguga panna vastased eksima. «Tegime väga tõsise kodutöö, kuidas nende kaitse vastu mängida,» selgitas Ruut. «Lisaks arvan, et mängisime seekord ise paremat kaitset kui TTÜ. Targad treenerid on ju öelnud, et rünnakuga võib võita üksikuid mänge, aga kaitsega terveid seeriaid.»

Eilne kohtumine kulges omapärases rütmis. TTÜ alustas küll hästi, ent nigel visketabavus ei võimaldanud neil ette pääseda, hoopis väljakuperemehed olid need, kes suutsid poolajaks edu välja võidelda. Murranguline oli aga kolmas veerandaeg, kui TTÜ patustas mitme pallikaotusega ja Rapla karistas need korvidega. Eduseis kasvatas Rapla mängijate enesekindlust ja tõstis emotsioonid lakke.

Vahepeal kärises vahe juba 18-punktiliseks, ent lõpu eel jõudis TTÜ maa-ala pressingu abil kuue punkti kaugusele. Otsustaval hetkel sopsas aga kolmesega Paasoja ja kindlad olid väljakuperemehed ka vabaviskejoonel.

«Kolmanda veerandi algus oligi otsustav,» nentis TTÜ peatreener Tiit Sokk. «Meie mehed on küll sellistes mängudes varemgi osalenud, aga esimest korda pidid nad olema ise otsustajad.» Soku hinnangul avaldas seeriale oma mõju ka tihe mängugraafik. Lisaks koduliigale ka rahvusvahelises üliõpilasliigas osalev TTÜ on viimase 17 päevaga pidanud kaheksa kohtumist ja selle aja sisse jääb ka reis Venemaale.

Poolfinaalis kohtub Rapla Kalev/Cramoga, kes oli veerandfinaalis üle Tallinna Kalevist. Eile olid tiitlikaitsja võidunumbrid 99:70. Kolmandana kindlustas koha poolfinaalis Tartu Rock, kes sai samuti mängudega 3:0 jagu Valgast. Seeria viimaseks jäänud kohtumises oli Rock parem 87:55. Rakvere Tarva ja Pärnu vahelises seerias on seis 1:1 ja kolmas kohtumine peetakse täna Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles