Mängijad, kellele Eesti kipub väikseks jääma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimalik, et äsja Eesti meistriks kroonitud Martti Juhkami siirdub pärast edukat hooaega välismaale.
Võimalik, et äsja Eesti meistriks kroonitud Martti Juhkami siirdub pärast edukat hooaega välismaale. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Äsja lõppenud kodune võrkpalli klubihooaeg tõi esile mängijaid, kes võiksid end välisliigas proovile panna.

Postimees uuris kolme lõppenud hooaja edukaima võrkpallimeeskonna peatreeneritelt, millised mängijad jäid enim silma ja võiksid end ka välismaal proovile panna.

Värskelt Eesti meistri tiitli võitnud Tallinna Selveri juhendaja Avo Keel nimetas esialgu Selveri noori mängijaid. «Martti Juhkami ja Andri Aganits tegid hea hooaja ja nemad ehk pallivad ka kõige tõenäolisemalt uuel hooajal mujal. Samuti Pärnust Andrus Raadik võiks julgelt end välismaal proovile panna,» ütles Keel.

«Lisaks tooksin välja TTÜs palliva Siim Ennemuisti ning Pärnu libero Edgar Järvekülje. Lisaks on veel mehi, kes on ehk aasta või paari pärast valmis mujale siirduma. Sellesse seltskonda paneksin Timo Tammemaa (Selver), noored sidemängijad Martti Keele (Selver) ja Kusti Nõlvaku (TTÜ) ning ka Kardo Kõresaare (Pärnu), kes võib veel kõvasti areneda,» ütles Keel.

«Eks selle välismaale minemisega on ikka nii, et kui enda meeskonna mängijad astuvad sammu edasi, on natuke kahju ka. Aga samas peab asja laiemalt vaatama ja see on ju ka tunnustus treenerile. Tuleb lihtsalt uute meestega edasi minna, see on normaalne asjade käik,» arutles ka Eesti koondist juhendav Keel.

Tugev ühisliiga aitab välja

Eesti liigas hõbemedali võitnud ning Eesti karika võitjaks kroonitud Pärnu meeskonna lootsi Urmas Tali sõnul võiks nooremad mängijad mõelda ka näiteks Soome liigale. «Ei saa öelda, et vaid Venemaa, Itaalia ja Prantsusmaa liiga oleks samm edasi. Ka Soome paremad meeskonnad on kõva tasemega. See oleks paras koht alustamiseks,» arvas Tali.

«Sidemängijatest pole praegu kedagi, kes mujal läbi lööks. Eelduste poolest võiks edukas olla Mart Tiisaar (TTÜ), ent tal on samas ka arenguruumi. Selverist Martti Juhkami ja Andri Aganits. 19-aastase Aganitsi puhul on olulised tema eeldused ja noorus, temas on välisklubide jaoks kindlasti potentsiaali,» sõnas Tali.

«Samuti Siim Ennemuist (TTÜ), kel on juba ka piisavalt kogemusi. Pärnust Andrus Raadik ja Kardo Kõresaar,» nimetas Tali kaks enda käe all mänginud meest.

«Üldiselt on ühisliiga tase korralik ja see on tõusnud Euroopas arvestatavaks liigaks, kust välja mängima minna pole väga keeruline. Omad piirangud seab aga mängijate turg,» lisas Tali.

Tiisaar vajab kogemusi

TTÜ meeskonna juhendaja Janis Sirelpuu nimetas esimesena samuti Tiisaart. «Ta tegi hea hooaja, kuid vajab kogemusi ja võiks veel aasta kodumaal mängida,» arvas Tiisaart TTÜs juhendav Sirelpuu.

«Väga hea hooaja tegi Martti Juhkami, tema tõusis ühisliigas selle hooajaga nimekaks tegijaks. Liberotest sümpatiseeris Pärnu meeskonnast Edgar Järevekülg, kellel on olemas kõik sellel positsioonil vajalikud oskused. Tempomeestest on minu jaoks aga Eestis parim mängija Siim Ennemuist, kuigi sel positsioonil on häid mehi veel. Nurgaründajatest tooksin välja Andrus Raadiku, tema roll Pärnu meeskonnas oli väga suur. Iseasi, kuidas ta oma emotsionaalsusega välismaal toime tuleb,» lisas Sirelpuu pärnakate kapteni kohta, kellel kuuldavasti on ka mitu huvilist olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles