Kim Jong-uni heast sõbrast on saamas FBI spioon?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un ja Dennis Rodman.
Kim Jong-Un ja Dennis Rodman. Foto: SCANPIX

Endine Chicago Bullsi korvpallitäht Dennis Rodman teatas mõni aeg tagasi, et Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un on tema hea sõber ja läheb talle suvel jälle külla. Vahepeal on aga USA ja Põhja-Korea suhted halvenenud ning Rodmani tutvustest võib olla abi kohalikele võimuorganitele.

Kuna Rodman on ilmselt üks väheseid ameeriklasi, kes viimasel ajal üldse Põhja-Koreasse sattunud on, siis kutsus FBI endise korvpalluri enda jutule. «Ma olen olnud FBIga kontaktis ja me kohtusime,» rääkis Rodman Miami Heraldile. «Nad tahavad teada, kes tegelikult Põhja-Koread juhib.»

Ta jätkas: «Mind kutsuti sinna (Põhja-Koreasse) augustis tagasi ja ma tahan minna. Ma ei ole täielik idioot. Ma tean millega Kim Jong-un ähvardab. Ma loodan, et nii ei juhtu, sest USA teeb kõik, et kaitsa ennast ja oma liitlasi.»

Märtsis käis Rodman esmakordselt Kim Jong-unil külas ning nad vaatasid koos korvpalli ja said väidetavalt headeks sõpradeks. «Ta ei ole Saddam Husseini moodi inimene, selline, kes tahaks kogu maailma valitseda,» on Rodman varem rääkinud. «Ta ei taha mitte kedagi tappa – ta tahab rahu tuua ja tal on sellega tõsi taga. Ta ei räägi sõjast, mitte keegi ei ole kuulnud teda sõjast rääkimas.»

Tänaseks päevaks on olukord muutunud ja pinged Korea poolsaarel on kõrged.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles