Pistoriust pildistanud politseinikelt konfiskeeriti 49 mobiiltelefoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius (paremal) politseinike saatel politseijaoskonnast lahkumas. Just selle jaoskonna politseinikelt konfiskeeriti mobiiltelefonid.
Oscar Pistorius (paremal) politseinike saatel politseijaoskonnast lahkumas. Just selle jaoskonna politseinikelt konfiskeeriti mobiiltelefonid. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi politseinikelt konfiskeeriti 49 mobiiltelefoni, mida nad kasutasid, et pildistada enda kallima tapnud paraolümpialast Oscar Pistoriust.

Maailma kuulsaimat paraolümpialast Pistoriust süüdistatakse enda kallima Reeva Steenkampi ettekavatsetud tapmises, veebruari lõpus pääses ta kautsjoni vastu vabadusse, vahendab The Guardian.

LAVi politseiminister Nathi Mthethwa avaldas parlamendile saadetud kirjas, et 20. veebruaril konfiskeeriti Pretorias asuva Boschkopi politseijaoskonna töötajatelt neli ametlikku mobiiltelefoni ning 45 eratelefoni. «See oli vajalik, kui ilmnes, et vahi alla võetud tuntud isikust tehti mobiiltelefonidega pilte,» selgitas Mthethwa, soovimata avaldada, mitu politseinikku Pistoriust pildistas.

Mthethwa lisas, et politseinike suhtes algatatakse distsiplinaarjuurdlus ning tõenäoliselt kasutatakse konfiskeeritud mobiiltelefone asitõenditena.

Maailma meedia huvi Pistoriuse juhtumi vastu on algusest peale olnud erakordselt suur ning väljaanded on valmis maksma tema piltide eest suurt raha.

Alguses juhtumit uurinud, kuid seejärel uurimise juurest tagandatud politseiametnik Hilton Botha rääkis LAVi väljaandele Star, et oli hämmingus, kui kuulis, et tema endiste kolleegide mobiiltelefonid konfiskeeriti. «Minu telefoni pole keegi ära võtnud ja kui ma veel juhtumiga seotud olin, ei võetud kellegi telefoni ära,» sõnas ta.

Botha avaldas ka, et välismeedia pakkus politseinikele 458 000 Lõuna-Aafrika randi ehk 38 000 eurot, saamaks fotot vannitoauksest, läbi mille Steenkamp surnuks tulistati. Lisaks pakkusid erinevad LAVi väljaanded politseinikele sündmuspaiga fotode eest 5000-10 000 randi ehk umbes 400-850 eurot pildi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles