Tiitlikaitsja O’Sullivan MMi eel: see oleks nagu mu enda tõsielusari

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: SCANPIX

Snuukri valitsev maailmameister britt Ronnie O’Sullivan hoiatab oma poolehoidjaid, et tema tagasitulek tippsporti võib olla kui autoavarii. Seega peaksid kõik legendaarse briti poolehoidjad turvavöö igaks juhuks kinni panema.

O’Sullivan on alates eelmise kevade MMi finaalist pidanud ühe võistlusmängu, kuid siiski peetakse teda üheks MMi suurfavoriidiks. Kui neljakordne ilmameister veebruaris teatas, et asub Crucible'i teatris tiitlit kaitsma, siis kasvas kohe publikuhuvi meeletult. Tänaseks päevaks on pea kõigi 17 võistluspäeva piletid välja müüdud. Televaatajaid oodatakse umbes 300 miljoni ümber, sest üle maailma tahavad paljud teada, kas kõigi aegade suurimaks snuukritalendiks peetav O’Sullivan suudab teha imelise tagasituleku ja tiitlit kaitsta.

«See oleks nagu mu enda tõsielusari. See võib lõppeda autoõnnetusega, kuid samas võib tulla ka õnnelik lõpp. Meil pole hetkel õrna aimugi,» rääkis O’Sullivan Telegraphile. «Ma ei ole kunagi tahtnud osaleda «Big Brotheris» (tõsielusari – toim), mul ei oleks piisavalt mune, et seal osaleda. Kuid hetkeseis on kõige lähemal, mis ma sellele olla võin. Ma ei tea, mis hakkab juhtuma. See on minu jaoks sama põnev, kui fännide jaoks.»

O’Sullivan teatas pärast eelmise aasta võidukat MMi, et lõpetab mõneks ajaks karjääri. Sügisel tegi ta kiire tagasituleku, kuid oktoobris kinnitas ta uuesti, et ei soovi snuukrit mängida. Ta proovis vahepeal tööd kohalikus väikses sigalas ja käis vahel harva ema juures snuukrit harjutamas. Veebruaris otsustas ta, et ilma snuukrita pole tema elu täisväärtuslik ning legendaarne mängumees teatas, et soovib ka maailmameistritiitlit kaitsta.

O’Sullivani tagasitulek ei ole ajutine, sest ta teatas, et üks kindlatest eesmärkidest on võita maailmameistritiitel oma neljakümnendates eluaastates. Mehe sõnul oleks rumal loota, et MM-tiitel tuleb sellel aastal. O'Sullivani värvikas karjäär ja uskumatu talendikus panevad siiski kogu snuukrimaailma huviga jälgima, mida 39-aastane staar suudab.

MM algab 20. aprillil ja maailmameister selgub 6. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles