Sõber: me pole praegu kõige teravamad

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva tagamees Brandis Raley-Ross on möödumas Pärnu ääremängijast Kristjan Kitsingust.
Tarva tagamees Brandis Raley-Ross on möödumas Pärnu ääremängijast Kristjan Kitsingust. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu ja Rakvere Tarva meeskond näitasid Eesti meistriliiga veerandfinaali kolmandas kohtumises kolm veerandaega võrdset mängu, ent viimase kümne minutiga pani Tarvas oma paremuse maksma. Võit 82:71 viis nad ka seeria kokkuvõttes ette 2:1.

«Me pole praegu kõige teravamad, aga kindlasti paremad, kui mõni aeg tagasi,» sõnas Tarva peatreener Andres Sõber. «Sellistes mängudes otsustab individuaalne meisterlikkus. Näiteks Maris Laksal oli veel paar päeva tagasi mast maas, kuid poputasin teda ja mees tegi võimsa mängu.»

Pärnu oli ülekaalukalt parem lauavõitluses 53:31, seejuures saadi ründelauast kätte koguni 22 palli, kuid saadud eelist ei suudetud ära kasutada. Suuresti nullis lauas saadud edu pallikaotuste arv, pärnakatel kogunes selliseid eksimusi 22. Tarva pallurid patustasid aga vaid viis korda.

«Mis ma siin hakkan kaagutama, võiks vaadata statistikat läbi aastate, Tarval on pallikaotusi alati vähe,» märkis Sõber. «Lauavõitlus on meil kogu aeg nõrk. Kaido Saks ja Maris Laksa on selles elemendis pehmed. Aga ma tahaks kiita Pärnu mehi – Kristjan Kitsing ja Rain Raadik on korvi all tugevad ja me jääme nendega jänni.»

Tarva ja Pärnu vaheline veerandfinaalseeria on ainus, mis pole seni veel lahendust saanud. Järgmine kohtumine peetakse juba homme ja seekord on võõrustaja rollis Tarvas. Juhul kui Pärnul õnnestub seis viigistada, peetakse otsustav viies kohtumine esmaspäeval taas Pärnus.
 

Eesti meistriliiga

Veerandfinaal

KK Pärnu – Rakvere Tarvas 71:82

Pärnu: Peciukevicius 21, 11 lp, Raadik 14, 22 lp, Evart 14, Matulionis 9, Raap 9, Kitsing 6.

Tarvas: Laksa 25, Saks 19, Tamm 14, Raley-Ross 10, Stewart 7, Umbraško 5, Metsalu 2.

Tarvas juhib seeriat 2:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles