Eesti ujujad osalevad varalahkunud Dale Oeni mälestusvõistlusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand
Martti Aljand Foto: Mihkel Maripuu

Homme algavad Norras Bergenis ujumisvõistlused, millega mälestatakse mullu 30. aprillil südamerikke tõttu vaid 26-aastaselt surnud Alexander Dale Oenit.

Dale Oen võitis 2011. aasta ujumise MMil 100 meetri rinnuliujumises kuldmedali, lisaks oli tal kaks EM-kulda. Pekingi olümpialt teenis ta hõbeda ja oli Londoni olümpial üheks Norra suurimaks medalilootuseks. Dale Oen oli ühtlasi Norra esimene ujumise maailmameister.

Dale Oeni mälestusvõistlusest võtavad osa ka Eesti ujujad Martti Aljand ja Ralf Tribuntsov, kes Eesti ujumiskoondise peatreeneri Riho Aljandi sõnul täna sinna lendasid. Algselt pidi Martti Aljand Bergenisse sõitma koos õe Triinuga, kes aga taastub jalaoperatsioonist ja pidi seetõttu kõrvale jääma.

Dale Oeni meelisala oli rinnuliujumine ja seetõttu võistlevad Bergenis ka mullu Londoni olümpial 100 m rinnuliujumises kulla võitnud Cameron van der Burgh ning 200 m rinnuliujumises olümpiavõitjaks tulnud Daniel Gyurta.

Mõlemad mehed pühendasid enda olümpiakulla Dale Oenile, seejuures Gyurta lasi enda medalist koopia teha ning andis selle jaanuarikuisel Norra spordiauhindadegalal üle Dale Oeni vennale Robinile.

Bergenis ujuvad Gyurta ja Van der Burgh 100 m rinnuli.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles