Pareiko: kogu olukord on liiga suur küsimärk

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko.
Sergei Pareiko. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta mais sõlmis Sergei Pareiko koduklubi Krakowi Wislaga 1 + 1 aasta pikkuse kontrahti ning Eesti koondise puurilukul õnnestus oma soovi järgi lepingusse lisada klausel, et Wisla peab tänavuse aasta 31. märtsiks otsustama, kas nad soovivad kontrahti pikendada või mitte. Tänavu pole Krakowi klubi majanduslik olukord olnud just kiita, seega pole ka uuest lepingust juttu olnud.

Lisaks on Wislas ka palgaprobleemid, mängijatel on saamata mitme kuu töötasu. «Kogu olukord on liiga suur küsimärk ja tuleviku kohta ei oska midagi öelda. Praegune seis on halb,» märkis Pareiko. «Lepingupikenduse jõustumiseks on vajalik mõlema osapoole nõusolek.»

Poola liigas hoiab Wisla praegu 16 meeskonna konkurentsis 11. kohta. Kaks aastat tagasi krooniti Krakowi klubi meistriks, pärast seda ei ole koduliigas asjad just kõige paremini sujunud (mullu lõpetati hooaeg seitsmenda kohaga). «Tänavu on olnud rohkem sisekliimaga probleeme, kuid sellest ei tahaks ma täpsemalt rääkida,» põhjendas Pareiko napilt kehva tabeliseisu.

Siiski avaldab 36-aastane Pareiko lootust, et Wislal õnnestub rahaasjad korda saada ja sellisel juhul oleks ka tema hea meelega valmis klubis jätkama. Võrreldes hooajaga 2010/11, kui Wisla tuli meistriks, on meeskonna koosseis jäänud ka nimekate mängijate poolest tunduvalt hõredamaks.

«Tänavu on olnud rohkem sisekliimaga probleeme, kuid sellest ei tahaks ma täpsemalt rääkida.»

«Vaadates Krakowi linna ja klubi ajalugu, siis on ju kõik super. Tahaksin siiski, et kõik asjad oleksid korras,» sõnas Pareiko. «Praegu ei ole asjad kahjuks sellisel tasemel, nagu nad olid. Asjad käivad praegu teistmoodi. Enne otsuste tegemist on vaja vestelda klubi presidendiga, et saada selgeks, mismoodi meeskond tahab edasi minna.»

Kui asjad ei peaks aga korda saama ja segane olukord jätkub, tuleb ka Eesti koondise ühel tugitalal asuda klubiotsingutele. Esialgu pole karjääri jooksul pikalt Venemaa kõrgliigas pallinud Pareiko turul ringi vaadanud ja uut tööandjat otsima hakanud. «Mul ei ole praegu agenti, kes töötaks selles vallas. Eks pean ise mingi otsuse tegema. Kui siin ei saa asju ära klaarida ja situatsioon ei lähe paremaks, siis tuleb hakata ringi vaatama. Loodetavasti saab maikuus tuleviku osas midagi selgemaks,» avaldas väravavaht.

Pareiko jätkaks võimaluse korral Wislas, samamoodi leiab ta, et Eesti koondislased Igor Morozov (Varssavi Polonia) ja Sergei Mošnikov (Zabr­za Gornik) saavad Poolas väga heal tasemel mängukogemusi. «Nendele on see tase kindlasti päris hea ja nad arenevad siin edasi. Tegemist on sellise liigaga, kus loevad jõud, jõud ja jooksmine – stiil sarnaneb Inglismaa omaga,» märkis Pareiko. «Tegemist on atraktiivse liigaga ja siin viljeletav jalgpallistiil meeldib inimestele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles