Räikkönen raadios: miks ma nii vara boksi pidin tulema?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Bahreini etapi teisena lõpetanud Kimi Räikkönenil tekkis sõidu käigus taas pisut ütlemist oma võistlusinseneriga – nimelt ei mõistnud soomlane, miks tema teine boksipeatus nii varakult tehti.

«Miks ma nii vara boksis käisin? Rehvid olid ju suurepärased,» nõudis Räikkönen, kes tegi esimese boksipeatuse 17. ja teise 35. ringil, kui sõidu lõpuni jäi veel 22 ringi. «Ära muretse, strateegia toimib,» vastas tema võistlusinsener Mark Slade.

Pärast sõitu soostus Räikkönen Sky Sportsile ka avaldama, milles see strateegia seisnes ja mis teda murelikuks tegi. «Plaanide muutmine on normaalne, aga teadsin, et kui paar ringi rohkem sõita, võib rehvide pidamine keeruliseks muutuda. Tahtsin vaid teada, miks me plaani muutsime, sest eelmised rehvid olid igati normaalsed. Aga tänu sellele suutsime Force Indiad selja taga hoida,» sõnas ta.

Tänu boksipeatuste taktikale seitsmendalt stardikohalt teiseks tõusnud Räikkönen lausus, et erinevalt mitmest konkurendist kolme peatuse asemel kahe tegemine oli plaanis juba alates reedest. «Esimene ja teine ring polnud kuigi head, aga pärast seda hakkasin autot juba paremini tunnetama ning suutsin rohkem piiri peal sõita,» lausus ta.

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles