Treener: Michael Jordanit mürgitati legendaarse mängu eel

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jordan.
Michael Jordan. Foto: SCANPIX

Läbi aegade parimaks korvpalluriks peetava Michael Jordani isiklik treener Tim Grover sõnas, et Chicago Bullsi liidrit mürgitati 1997. aastal peetud legendaarse NBA finaalseeria mängu eel Utah Jazziga.

Nelja võiduni peetav Chicago Bullsi ja Utah Jazzi vaheline finaalseeria oli 2:2 viigis, kui viies mäng tuli pidada Jazzi koduväljakul. Jordan tõusis 38 punktiga üleplatsimeheks ning aitas Bullsi 90:88 võiduni. Jordani supersoorituse tegi veel imelisemaks tõsiasi, et ta oli samal päeval ärganud üles higistades ja palavikus. Kui alguses teadis terve maailm, et Jordan oli saanud gripiviiruse, siis nüüd lükkab Grover selle ümber.

«Kõik kutsusid seda gripiks, kuid tegelikult Jordan mürgitati. Sada protsenti,» sõnas Grover.

Grover selgitas, et Jordanil läks ühtäkki kõht tühjaks ning talle otsustati tellida pitsa. Kuigi Grover oli juba toitu tellides umbusklik, sai ta oma kahtlustele kinnituse kell kaks öösel, kui Jordanil paha hakkas.

«Michael oli ainuke, kes pitsat sõi. Ütlesin otsekohe, et see on mürgitus,» ütles Grover.

Chicago Bulls võitis 1997. aasta finaalseeria 4:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles