Video: endine vormel-1 piloot pani X-mängudel rallikrossitähed paika

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scott Speed.
Scott Speed. Foto: SCANPIX

Brasiilias Foz do Iguacus peetavatel X-mängudel võitis rallikrossi endine vormel-1 piloot Scott Speed, jättes selja taha terve hulga soosikuid.

Esimene start lõppes täieliku kaosega, sest juba avakurvis põrkas hulk finaliste omavahel kokku. Raja äärde jäid nii mitmekordne X-mängude medalimees Travis Pastrana, mullune hõbemedalimees Ken Block, mulluse rallikrossisarja üldvõitja Tanner Foust kui ka endine vormelipiloot Buddy Rice. «Korraldasime paraja mürgli,» nentis Pastrana, kelle auto avariis kõige karmimalt pihta sai. «Auto vasak esinurk on täiesti sodi.»

Allesjäänud kuuele sõitjale anti kordusstart ning distants lühendati algselt kümnelt ringilt kuuele. Stardist pääses ette soomlane Toomas Heikkinen ja suutis Speedi viimase ringini selja taga hoida, kuid siis kasutas ameeriklane ära oma kohustusliku jokkeriringi ja tuli üle lõpujoone vaid paari autopikkuse jagu Heikkinenist eespool. Pronksi sai esmakordselt mängudel osalenud rallisõitja Patrik Sandell.

Kullavõitja Speed tegi seejuures samuti X-mängudel debüüdi ning tunnistas pärast sõitu, et polnud elus varem kordagi autoga hüpanud. «Poleks osanud paremat asjade käiku soovidagi. Sõita oli ülilahe ja õppisin meeletult palju. See ala sobib minu sõidustiiliga ja nüüd on mul ka kuldmedal. Ma ei oleks eluski uskunud, et selleni jõuan!» rõõmustas Speed ESPNi vahendusel.

Speed sõitis vormel-1 sarjas 2006. ja 2007. aastal Toro Rosso värvides, kuid ei teeninud ühtegi punkti. Seejärel siirdus ameeriklane ARCA kereautode sarja ning peagi juba aste kõrgemale NASCARi sarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles