Inglismaa jalgpalliliit esitas Suarezile ametliku süüdistuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez.
Luis Suarez. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliit FA esitas pühapäevases liigamängus vastast Branislav Ivanovici käest hammustanud Liverpooli ründajale Luis Suarezile ametliku süüdistuse.

Kuna mängu kohtunikud toimunut ei näinud, vaadati toimunu üle video vahendusel ning FA leidis, et Suarezi käitumine kvalifitseerub vägivaldseks. Uruguailast ootab nüüd tõenäoliselt pikk mängukeeld, mis kandub ilmselt edasi ka järgmisesse hooaega, kuna FA märkis oma otsuses järgnevat: «Liit on seisukohal, et tavapärane kolmemänguline keeld, mida muidu kohandataks, on antud juhul selgelt ebapiisav.»

Inglismaa alaliidu määratud viimaste aastate pikim karistus pärineb eelmise hooaja lõpust, kui toona QPRis pallinud Joey Barton sai hooaja viimases mängus mitme Manchester City mängija ründamise eest 12-mängulise võistluskeelu. 2010. aastal hammustas toona veel Hollandi kõrgliigas Amsterdami Ajaxis mänginud Suarez vastast Otman Bakkalit ja sai selle eest seitsmemängulise võistluskeelu.

Nii Barton kui ka Suarez vahetasid pärast karistust klubi - Barton läks mängima Prantsusmaale ning Suarez siirduski just seejärel Inglismaale Liverpooli. Inglismaa kõrgliigas jääb Liverpoolil sel hooajal pidada veel vaid neli mängu.

Inglismaa tippjalgpalli lähiajaloo pikim karistus pärineb 1995. aastast, kuiManchester Unitedi mängija Eric Cantona ründas kung-fu löögiga Crystal Palace'i pealtvaatajat. Cantona pidi väljakutelt eemale jääma üheksaks kuuks ja tegema 120 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles