Wimbledonist saab läbi aegade suurima auhinnafondiga tenniseturniir

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wimbledoni mullused võitjad Roger Federer ja Serena Williams.
Wimbledoni mullused võitjad Roger Federer ja Serena Williams. Foto: SCANPIX

Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiri korraldajad avalikustasid täna, et 24. juunil algaval turniiril läheb jagamisele tenniseajaloo suurim auhinnafond.

Neljast suure slämmi turniirist ainsana muruväljakutel peetava Wimbledoni auhinnafondi suurendati mullusega võrreldes koguni 40 protsenti – tänavu läheb jagamisele 22,6 miljonit naelsterlingit (26,5 miljonit eurot), mis on 6,5 miljonit naelsterlingit (7,6 miljonit eurot) rohkem kui mullu, vahendab The Guardian.

Seni oli suurima auhinnafondiga tänavune Australian Open, kus jagati 24 miljonit eurot.

Nii meeste kui naiste turniiri võita saab tänavu 1,6 miljoni naelsterlingi (ligi 1,9 miljonit eurot) suuruse tšeki, mullused võitjad Roger Federer ja Serena Williams teenisid 1,15 miljonit naelsterlingit (1,35 miljonit eurot).

Kõige rohkem puudutab auhinnafondi kasv aga neid mängijaid, kes langevad konkurentsist välja turniiri varases järgus. Esimeses, teises ja kolmandas ringis kaotanud teenivad tänavu koguni 60 protsenti rohkem kui aasta varem, kahe aastaga on varajaste kaotajate auhinnaraha kasvanud aga lausa 90 protsenti. Mängijad, kes jõuavad kvalifikatsioonist põhiturniirile, teenivad mullusest 41 protsenti rohkem, kahe aastaga on see summa kasvanud 71 protsenti.

Lisaks teatasid korraldajad täna, et plaanivad ka Wimbledoni suuruselt teisele väljakule paigaldada teisaldatava katuse, mis peaks valmis saama 2019. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles