Saksamaa kalleim jalgpallur tegi Madridi Realile Meistrite liiga mängu eel suure teene

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia staar Mario Götze (esiplaanil) liitub tänavuse hooaja järel Müncheni Bayerniga.
Dortmundi Borussia staar Mario Götze (esiplaanil) liitub tänavuse hooaja järel Müncheni Bayerniga. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailmas tehti täna avalikuks suur üleminek, kui selgus, et Dortmundi Borussia 20-aastane tähtmängija Mario Götze siirdub suure konkurendi Müncheni Bayerni ridadesse. Uudis tuli Dortmundi jaoks ülimalt halval ajal, kuna juba homme tuleb neil Meistrite liiga poolfinaali avakohtumises koduväljakul vastamisi minna Madridi Realiga.

Juba praegu on paljud Dortmundi poolehoidjad avaldanud oma pahameelt ning sõna reetur on üks leebamaid, mida tema kohta sotsiaalmeedias kasutatakse. Praeguseks on Dortmundi peatreener Jürgen Klopp ja spordidirektor Michael Zorc palunud fänne, et nad toetaksid veel viimastes kodumängudes Götzet ja ei mõistaks teda hukka, kirjutab Eurosport.

Siiski lisab see mängule veelgi pingeid ja kindlasti on selline olukord tunduvalt soodsam külalise rollis olevale Realile.

Kuna Bayern ladus Götze eest lauale 37 miljonit eurot, siis sai temast läbi aegade kalleim sakslasest jalgpallur. Varasemalt kuulus see au Mario Gomezile, kui Bayern maksis 2009. aastal tema eest Stuttgartile 35 miljonit eurot. Bayern on üldse vaid korra suurema summa välja käinud, kui eelmisel aastal maksti Hispaania koondise poolkaitsja Javi Martinezi eest 40 miljonit eurot.

Kuna järgmisel hooajal saab Bayerni peatreeneriks endine FC Barcelona juhendaja Pep Guardiola, siis juba praegu räägitakse, et 20-aastane Götze võtab Bayernis sisse umbes sarnase rolli nagu Barcelonas on Lionel Messil. Guardiola on juba pikalt olnud Götze talendi austaja ja nii hakataksegi tõenäoliselt just tema ümber edaspidi Bayerni rünnakuid ehitama.

Siiski tuntakse ka muret, et Götze liikumine Dortmundist Bayernisse on Bundesliga jaoks ülimalt halb. Juba aastaid on Bayern otsnud endale suuremate konkurentide parimaid mängijaid ja seeläbi nõrgendanud ka oma lähirivaale. «Dortmund jääb ilma oma parimast mängijast ja suurest osast oma tulevikust. Bundesliga jaoks on see halb üleminek, kuna Dortmund tundub praegu ainsa tiimina, kes suudaks Bayernile vastu saada. Nüüd saab see olema tunduvalt raskem,» rääkis Dirk Adam Eurospordi Müncheni kontorist.

«Bayerni jaoks on see ideaalne ost, kuna Götze võib ääre peal asendada Arjen Robbenit, mängida keskväljal ning tegutseda ka ründajana. See on Guardiola jaoks ideaalne ost ja lisaks on Götze tema üks lemmikuid,» lisas Adam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles