Eesti võrkpallikoondislane trotsib puhkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Ennok
Anu Ennok Foto: Elmo Riig / Sakala

21-aastane Eesti võrkpallikoondislane Anu Ennok avaldas intervjuus volley.ee-le, et teeks juba hooajajärgsele puhkusele lõpu peale ja asuks treenima. Õigupoolest ta seda väikestviisi juba teebki, valmistudes individuaalselt koondise treeningulaagriks Tallinnas.

24.-26. maini on Eesti koondisel kavas maailmameistrivõistluste valikmängud, kus vastasteks on Läti, Leedu ja Island. Ettevalmistav laager algab 2. mail.

Kas hooaeg Soomes kulges nii nagu lootsid?

See oli arvatust raskem, kuna vastutus oma rolli täitmisel oli suurem. Aga läks hästi ja jään pronksmedaliga rahule. Sain kõvasti mängupraktikat, see oli hea.

Kas ka sinuga jäädi rahule?

Jah, kutsutakse tagasi. Aga ma ei ole veel vedu võtnud, sest tehtud on ka muid pakkumisi. Üks pakkumine huvitab mind eriti, aga sellest veel rääkida ei saa. Kui aeg kätte jõuab, võtan selle pakkumise ilmselt vastu. Vana klubi soov on mul ka olemas, aga ootan veel.

Uus pakkumine on senise klubi Orivesi Ponnistuse omast etem?

Kõvasti etem. Otsuse teen mai keskel.

Kas Soomes on sellest palju juttu olnud, miks Eesti klubinaiskonda enam ei taheta – jäävat nõrgaks.

Jah. Soomlased ei taha. Põhiline on see, et sõiduks Eestisse pole mõtet raha kulutada, kuna kerged võidud ei anna midagi. Kahju, esimene aasta oli soomlaste liitudes põnevam, rahvast tuli rohkem saali. Nüüd peab rohkem Balti liiga variandi peale rõhuma.

Soomlased on võtnud kindla kursi ka noorte ja naiste võrkpallile jalad alla saada. Tajusid seda?

Soome võrkpallielu korraldamine on kõvasti professionaalsemaks muutunud. Tööd tehakse südamega. Mind üllatas väga see, et klubi juures tegutseb nii palju vabatahtlikke, kes tasu saamata kõigiti abiks on. Meiegi klubi trennis oli lisaks kahele treenerile kolm inimest abiks, aidates palle püüda jms. Ka massöörid olid vabatahtlikud, abivalmis inimesed. Mul vedas, sattusin väga heasse klubisse.

Koondise peatreener Peeter Vahtra on öelnud, et Eesti naiskond saaks Soome koondise vastu paremini hakkama kui klubide vastu. Jagad sa seda arvamust?

Jaa. Kindlasti. Soomlaste nurgaründajad on kõik välismängijad, temporündajad enamasti soomlased. Kui Eesti koondis mängiks Soome liigas, saaksime finaali kindlasti. Soomlannad viskasid juba mullu nalja, et vahetage passid välja, teeme ühe tugeva koondise...

Milliseid lootusi hellitad Eesti koondise eelseisvaid MM-valikmänge silmas pidades? Arvatavasti pole lätlannad ja leedulannad enam nii nõrgad kui eelmisel aastal ja toovad kokku oma paremad üle kogu Euroopa.

Kindlasti toovad nad kõik paremad juurde ja valmistuvad tõsiselt, sest alagrupi koosseis stimuleerib. Pean meile jõukohaseks siiski esimest kohta püüda. Mina ei tahaks küll Daugavpilsist mingi madalama kohaga tagasi tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles