Karpak, Rammo ja Pohlak pääsesid Hyeresi MK-etapil kuldlaevastikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Ott Kallas

Prantsusmaal Hyeres'is lõppesid purjetamise maailma karika kvalifikatsioonisõidud, mille alusel pääsesid Eesti sportlastest finaaliks kuldgruppi Deniss Karpak, Anna Pohlak ja Karl-Martin Rammo.

Võistluspäev algas tuulevaikuses, lõuna paiku saabus aga 3-6 m/s puhunud tuul ning lubas sportlased veele parimate finaalikohtade nimel heitlema, vahendab Eesti Jahtklubide Liidu kodulehekülg.

Eesti Finni-purjetajatest seilas Deniss Karpak (KST) 17., 15. ja 24. finišitulemuse vääriliselt ning kokkuvõttes 21. positsioon 68 mehe seas lubab tal finaalis sõita kuldlaevastikus. Lauri Väinsalu (ROPK) sai teisel võistluspäeval kirja 57., 36. ja 41. koha, on kvalifikatsiooni järel 47. positsioonil ning sõidab tänasest hõbefliidis. Finnil juhib horvaat Vasilij Zbogar.

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) täiendas kvalifikatsiooniseeriat oma grupi 4. ja 12. resultaadiga ning on hetkel asetunud 49. kohale, mis tähendab talle finaalsõite kuldlaevastikus. Tihedas 113 mehe konkurentsis on liidriks horvaat Tonci Stipanovic.

Laser Radial klassis lõpetas Anna Pohlak (TJK) sõidud 18., 29. ja 21. kohaga, positsioneerudes 55 naise hulgas 24. kohale ning seilab seega samuti kuldgrupis. Anne-Mari Luik (ROPK) aga finišeeris 39., 14. ja 33. positsioonil ning on kvalifikatsiooni kokkuvõttes 36. kohal, jätkates finaalis hõbelaevastikus. Esikohta hoiab Radialil soomlanna Tuula Tenkanen.

Täna algavasse kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võetakse kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldab kuute võistlussõitu, millest üks kuulub mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kuhu pääsevad kümme paremat, võttes kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kaks sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.

Purjetamise maailma karikas koosneb neljast etapist. Sarja avaregatt peeti 2.-8. detsembril Austraalias Melbourne'is, teine etapp aga 26. jaanuarist 2. veebruarini Miamis. Hispaanias 1.-6. aprillini toimunud Palma regatt oli eelviimaseks etapiks ning sari lõppeb Prantsusmaal Hyeres'is 22.-27. aprillil toimuva võistlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles