USA justiitsministeerium: Armstrong rikastus ebaausalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

USA valitsus otsustas dopingutarvitamist tunnistanud endise ratturi Lance Armstrongi kohtusse kaevata, süüdistades teda aastatepikkuses valetamises, petmises ja manipuleerimises, tänu millele teenis ta miljoneid.

USA valitsus esitas kohtule 28-leheküljelise kaebuse, kus tuuakse rohkelt näiteid Armstrongi valemängude kohta. Kaebuses on ka kirjas, et aastatel 1998-2004 teenis Armstrong 17,9 miljonit dollarit palka, suurema osa sellest maksis tema toonase meeskonna suursponsor US Postal Service, kirjutab USA Today.

Justiitsministeerium teatas juba veebruaris, et kavatseb Armstrongi, US Postali klubi endise mänedžeri Johan Bruyneel, finantsjuhi Thomas Weiseli, Armstrongi agendi Bill Stapletoni ja endise Tailwind Sportsi presidendi Barton Knaggsi kohtusse kaevata, mehi süüdistatakse pettuses ning nõutakse kahjude hüvitamist, see summa võib aga küündida koguni 120 miljoni dollarini.

«Kaebealused valetasid nii avalikult kui ka eravestlustes USPS-iga, peitmaks dopinguga seotud tegevusi,» seisab kaebuses, kus on lisaks ka öeldud, et Armstrong rikastus ebaausalt, kuna võitis seitse Tour de France’i tiitlit tänu pettusele.

Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) otsustas mullu oktoobris kinnitada Armstrongile määratud eluaegse võistluskeelu ja võtta temalt kõik tiitlid, tänavu jaanuaris tunnistas Armstrong teleintervjuus Oprah Winfreyle lõpuks, et tarvitas aastaid keelatud aineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles